пʼятниця, 12 липня 2013 11:48

Янукович-молодший попросив Азарова знизити спецмито на іномарки

Янукович-молодший попросив Азарова знизити спецмито на іномарки
Віктор Янукович-молодший: "Автомобіль не повинен бути розкішшю". Фото: ua.korrespondent.net

Віктор Янукович-молодший повторно звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова щодо скасування спецмита на імпорт автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба сина президента.

Нардеп Янукович вважає, що результат від введення спецмита незадовільний.

"Із часу введення спецмита пройшло вже 3 місяці - достатній строк, щоб зрозуміти, наскільки ефективним був цей захід для розвитку національного автопрому. Результати розчарували. Наразі продаж автомобілів "національного виробника" суттєво зменшився, порівняно з 2012 роком", - заявив політик.

На його думку, введенні спецмита вже погіршили економічні відносини України з Туреччиною та викликають напруження у стосунках з країнами ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує санкції проти України через мита на іномарки - джерело

"Торгові санкції проти України вже запровадила Туреччина. Про те, що ці заходи суперечать нормам СОТ, регулярно заявляють наші європейські партнери. Враховуючи амбіційні плани України у зв'язку з осіннім саммітом у Вільнюсі, спецмита точно не зіграють нам у плюс", - стверджує Янукович-молодший.

За його словами, додаткове мито у майбутньому матиме вкрай негативний вплив на автомобільний ринок України.

"Як народний депутат і перший віце-президент FAU, я продовжую наполягати на тому, що додаткові імпортні мита не призведуть ні до чого, крім зростання цін на автомобілі і невдоволення українських покупців. Тому, спираючись на одностайну думку членів FAU і позицію експертів, я повторно звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з пропозицією скасувати запроваджені заходи. Автомобіль не повинен бути розкішшю", - підкреслив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Янукович-молодший попросив Азарова знизити спецмито на іномарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути