середа, 04 вересня 2013 13:22

Аніме, додаткові фари та величезні спойлери - розмальовані вантажівки в Японії
30

Художньо розмальовані вантажівки, відомі під назвами Decotora, стали символом Японії. Слово "Decotora" утворилося від об'єднання слів "decoration truck" , що в перекладі означає "декорування , прикраса вантажівок". Це і є основна філософія вантажівок Decotora - додавати стільки всіляких прикрас на вантажівку, скільки можливо, щоб не вплинути на його технічні характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізна бахрома і вкраплені дзеркальця - "стильні" пакистанські вантажівки

Рух народилося в 1975 році , коли на екрани вийшов 10 -серійний фільм під назвою " Trucker ", що розповідає про водія, який роз
'їжджав по Японії на декорованній вантажівці. Фільм мав величезний успіх і глядачі кинулися в гаражі - втілювати те, що побачили на екранах.

На те, щоб придумати стиль і матеріали для декорування, часто доводиться задіяти всю свою фантазію. Треба зауважити, що тут японці досягли вражаючих результатів. Неонова підсвітка, величезні спойлери, що привертають увагу кричущим забарвленням і незвичайною формою, обробка під золото і сталь, аерографія, яка зображає героїв японських коміксів манга, мультфільмів в жанрі аніме і традиційного театру кабукі - це лише основні інструменти в арсеналі художників Decotora .

Декотора - це хобі і стиль життя особливої ??касти водіїв вантажівок. Прямо по вулицях міст і по трасах роз'їжджають барвисто розмальовані вантажівки зі всілякими підсвічуваннями, незвичайними декоративними деталями.

Водії - прихильники стилю Декотора, не економлять на різних наворотах. Особливою популярністю для прикрашання вантажівок користуються ультрафіолетові вогні, неон, фарби з золотистими відтінками, додаткові фари і хромовані деталі (накладки , труби , панелі і т.д.).

Зараз ви читаєте новину «Аніме, додаткові фари та величезні спойлери - розмальовані вантажівки в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути