Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2015 17:34

У Києві пройшла найбільша за всю історію виставка ретроавтомобілів
38

Фото: Володимир Мукан

Закінчилася найкрупніша за останні роки виставка ретро автомобілів у Києві "Ретро авто фест-2015". На неї прийшло понад 25 тисяч відвідувачів. Захід проходив у Національному музеї авіації по вулиці Медовій. Майже під сотнею літаків і гелікоптерів власники старовинних автомобілів виставили свої машини. На захід привезли техніку не лише із всієї України, а й із Білорусі, Німеччини, Польщі, Чехії. Було представлено понад 50 різних марок. Окрім легковиків, на виставку приїхали автобуси, вантажівки та мотоциклетна техніка.

Також на заході показали колекцію американських і радянських військових автомобілів. Більшість із них привезли із Запорізького авто-мото клубу "Фаетон". На військовому всюдиході Dodge керівник клубу катав відвідувачів територією музею. Пожежні машини різних років випуску привіз Київський музей пожежної техніки.

"Проект Кофейбус" представив ЛАЗи та ПАЗ, переобладнані під кав'ярні. А також представив оригінальний "Ікарус", ЛіАЗ і чеський автобус 1970-х років Karosа.

У ході заходу в Києві вперше показали Fiat Topolino 1938 року й Fiat Roadster 1949 року. Їх привіз запорізький клуб "Олександрівський". Також вперше публіці показали єдиний в Україні Packart 120 Convertible Sedan 1940 року випуску. Машину власник відновлював 15 років.

Організували захід Державний музей авіації, клуб технічної класики Old Car Service та "Проект Кофейбус". Змагання на фестивалі влаштувала Національна автомобільна ліга "Золоте Кермо України".

Вкінці заходу організатори вручили переможцям у різних номінаціях кубки у вигляді поршнів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройшла найбільша за всю історію виставка ретроавтомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути