вівторок, 31 січня 2017 17:57

Як боротись із хамством на дорозі

Як боротись із хамством на дорозі

У нових правилах дорожнього руху хочуть ввести поняття "агресивна їзда". Поки невідомо, який за це буде штраф. Про це повідомили в МВС.

Ситуації на дорозі, коли автомобіль підрізає інше, раптово гальмує тощо - трапляються кожен день. Через це автомобілісти можуть опинитись в аварійних ситуаціях, винуватцями яких стають нахабні водії.

Але тих, хто навмисно створюють аварійну ситуацію, можна покарати. Їх позбавлять водійських прав до року.

"У нас за чинним законодавством у такій ситуації можна звернутися в поліцію. Потрібно написати заяву, там вказати обставини, хто, де і як створив аварійну ситуацію. Далі це справа адмінпрактики. Вони повинні викликати власника цього авто, з'ясовувати, хто був за кермом, чи є докази, свідки", - каже Gazeta.ua автомобільний юрист Володимир Караваєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, коли вкрали номерні знаки

Поліцейські повинні відреагувати на заяву, повідомити про своє рішення.

"Якщо заява письмова, то поліцейські повинні письмово на неї відреагувати. І там вони мають аргументувати своє рішення. Якщо поліцейські з якихось-причин відмовляються діяти, треба оскаржувати це у вищого керівництва. Чим більше доказів, тим краще: фото, відео з телефонів, смартфонів, свідки - це допоможе у вирішенні таких ситуацій", - розповідає автоюрист Богдан Глядик.

Зараз ви читаєте новину «Як боротись із хамством на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі