вівторок, 31 січня 2017 13:25

Що робити, коли вкрали номерні знаки

Що робити, коли вкрали номерні знаки

Власники автомобілів в Україні щомісяця з різних причин втрачають кілька сотень державних номерних знаків. Вони можуть загубитись під час руху, відлетіти від швидкості, від пошкодження або ж їх крадуть.

Щоб вирішити цю проблему, є 2 варіанти дій. Можна виготовити дублікат або звернутися в поліцію, написати заяву і зробити нові номерні знаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легалізація нерозмитнених авто зробить дірку в бюджеті

"Якщо власник виявив, що у нього немає одного номерного знака, переднього або заднього, швидше за все, він його втратив. У цьому випадку немає потреби зв'язуватися з поліцією, а просто поїхати в майстерню і зробити дублікат. Якщо виявили пропажу і переднього і заднього знака - це вже крадіжка. Швидше за все, ці знаки вкрали, щоб використовувати для автомобілів-двійників. Це абсолютно однакові авто однієї марки, кольору, моделі, номеру, нелегально ввезені на територію України. На такі авто вішають номерні знаки такого ж авто зареєстрованого у нас, щоб "узаконити". За різними оцінками, кількість двійників у нас на сьогодні доходить до 300 тисяч. У такому випадку, щоб убезпечити себе, і не отримувати штрафи за двійника, потрібно йти в поліцію, писати заяву і міняти знаки", - розповідає Gazeta.ua експерт з автоправа Володимир Караваєв.

Експерт наголошує, що зловмисники часто крадуть номери, щоб потім повернути їх хазяїну за винагороду.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, коли вкрали номерні знаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути