середа, 15 червня 2016 09:05

7 найбільш небезпечних поломок під час руху

7 найбільш небезпечних поломок під час руху
фото: lastday.club

Поломки автомобіля завжди неприємні, а під час руху вони мають ще й наслідки.

Деякі дефекти, які виникли під час руху, можуть стати причиною аварії. Наприклад, відмова гальм.

Гальма можуть вийти з ладу з різних причин. Наприклад, обрив шланга чи поява повітря у системі гальм. Також може витікати рідина. Це небезпечно, коли автомобіль рухається на високій швидкості і не має змоги зменшити швидкість.

Замок капота. Якщо він вийде з ладу, то велика ймовірність того, що капот відчиниться і водій не бачитиме дороги. Це супроводжується ударом об лобове скло, може налякати водія і він зробить необдуманий маневр.

Підшипники маточини, шарові опори та важелі ходової частини. Якщо одна з цих деталей зламається на ходу, водій може втратити керування. Через дефект шарової опори чи важеля колесо змінює своє положення. Автомобіль потягне в бік. Підшипник маточини може заклинити і автомобіль почне мимовільно сповільнятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати автокрісло для дитини - поради фахівців

Кермові наконечники. Якщо відбувається обрив наконечників, автомобіль стає некерованим.

Склоочисники. При поломці щіток склоочисника чи перемикача його керуванням, водій не так ризикує, як з відкритим капотом. Проте, якщо це виявити несподівано і не встигнути очисти забруднене або мокре лобове скло - можна потрапити в ДТП.

Корозія несучих елементів кузова та кріплень. Кріплення кузова, особливо ті, які знаходяться на днищі машини можуть піддатися корозії. Метал стане слабшим і може тріснути. Наприклад, може вирвати задню балку чи міст.

Рознос дизельного двигуна. Іноді дизельний двигун може самовільно набрати максимальні оберти і не скидати їх, навіть якщо вимкнути запалення. Це особливо небезпечно на автомобілях з автоматичною коробкою передач.

Нагадаємо, влітку висока температура та ультрафіолет можуть пошкодити як кузов машини, так і салон.

Зараз ви читаєте новину «7 найбільш небезпечних поломок під час руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути