пʼятниця, 15 липня 2016 17:15

5 цікавих фактів про ГАЗ-21 "Волга"

46 років тому 15 липня з конвеєра зійшов останній "21-й" ГАЗ.

"Волгу" випускали з 1956 року. Автомобіль за дизайном нагадував тогочасні американські машини. Останні часто називають "детройтське бароко". За час випуску "Волга" пройшла кілька етапів модернізації. Їх поділи на випуски. Перший - виготовляли з 1956 по 1958 роки. Другий - з 1959 по 1962 роки. Останній, третій випуск, найрозповсюдженіший. Такі машини виготовляли з 1962 по 1970 роки.

Характерна риса ранніх "Волг" - решітка радіатора із зіркою. На другому випуску решітка була іншою - так звана акуляча паща. В останніх ГАЗ-21 решітка нагадувала вус кита. 1970-го ГАЗ почав випускати нову модель - ГАЗ-24 "Волга" і відмовився від "21-ї".

Gazeta.ua пропонує 5 цікавих фактів про ГАЗ-21 "Волга".

1964 року три екіпажі на ГАЗ-21 взяли участь у ралі Монте-Карло, яке донині вважають одним із найскладніших змагань. "Волги" не посіли місць на подіумі, але зуміла фінішувати. Тоді більша частина суперників не дісталися фінішу.

Автор: gaz21volga.com
  "Волга" на ралі Монте Карло
"Волга" на ралі Монте Карло

ГАЗ-21 випускали у Бельгії. Там 1964-го створили підприємство Scaldia-Volga зі штаб-квартирою у Брюсселі. Перед тим на виставці "Експо-58" ГАЗ-21 "Волга" отримала гран-прі.

Автор: gaz21.ru
  Scaldia-Volga
Scaldia-Volga

"Двадцять перша" крім версії універсал мала варіант із правим кермом. Такі машини випускали для Індії, Японії та Англії, де лівосторонній рух.

Автор: auto-junior.info
  "Волга" з правим кермом
"Волга" з правим кермом

Машину знімали у кліпах всесвітньо відомих рок-груп. Так, у відео на пісню Kill The King гурту Megadeth та кліпі Du Hast від Rammstein можна побачити ГАЗ-21 "Волга". У першому кліпі показали машину світлого кольору, а Rammstein зняв у своєму відео чорну "Волгу".

Один із символів цієї "Волги" - фігура оленя на капоті. Її прибрали, бо була небезпечною для пішоходів під час аварій. Крім цього, деталь була досить дорогою.

Автор: gorod.tomsk.ru
  Фігурка оленя
Фігурка оленя

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «5 цікавих фактів про ГАЗ-21 "Волга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути