вівторок, 05 серпня 2014 12:54

164 ретроавтомобілі показали на фестивалі "Old Car Fest" у Києві
46

Фото: Володимир Мукан

На вихідних у Києві вперше пройшов фестиваль ретроавтомобілів "Old Car Fest". Він відбувся на стадіоні Київського національного університету будівництва і архітектури по вул. Освіти, 3.

На фестиваль привезли понад 164 машини. Серед них були не лише відомі радянські моделі, а й німецькі, американські, англійські, французькі, італійські, чеські.

Вперше в Київ із Запоріжжя привезли єдиний в Україні Rolls-Royce Phantom ІІ 1929 року випуску. Це один із найдорожчих автомобілів виставки. Експерти оцінюють його вартість у $1 млн. Також на фестивалі показали відреставрований BMW-2000 1967 року із автоматичною коробкою передач та найпотужніший у світі кабріолет Cadillac Eldorado 1972 року випуску із двигуном потужністю 400 кінських сил.

Крім автомобілів, на виставку привезли й ретроавтобуси. При вході стояв ЛАЗ-695Б 1961 року випуску. Він переобладнаний на кав'ярню, у ньому можна було замовити каву. Трохи далі — перший радянський автобус із автоматичною коробкою передач ЛіАЗ-677, в якому збережено автентичний інтер'єр та екстер'єр ЛАЗ-697Р та ЛіАЗ-158. Свої старовинні моторолери привезли і ретроскутеристи.

У ході заходу власники старовинних автомобілів здійснювали показові заїзди стадіоном. На сцені виступали молоді музичні гурти. В останній день фестивалю організатори визначили переможців у різних номінаціях.

Організували захід громадська організація "Соти", " проект Кофейбус" та "Old Car Service" клуб любителів технічної класики.

"Наш фестиваль — це некомерційний проект. Всі учасники заходу виставляють тут власну техніку абсолютно безкоштовно. Мало того, ми ще допомагаємо їм із пальним і проживанням, - розповідає Вадим Навроцький, один із організаторів фестивалю. - Вважаємо, що брати з любителів ретро-автомобілів гроші не правильно. Адже ці люди й так вклали в своє авто гроші, сили, душу. Зберігають його для історії. Тому ми намагалися створити для них хорошу атмосферу та умови. А всі гроші, виручені за вхідні квитки, ми відправимо у дитячий будинок інвалідів Святошинського району Києва".

Вхідний квиток на фестиваль коштував 30 гривень.

Зараз ви читаєте новину «164 ретроавтомобілі показали на фестивалі "Old Car Fest" у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути