пʼятниця, 10 лютого 2017 16:15

130 років тому народився творець Suzuki

10 лютого 1887 року у японському місті Хамаматсу народився винахідник і підприємець Мітіо Судзукі. Він створив автокорпорацію Suzuki.

Судзукі навчався на столяра. У 22 роки розробив дерев'яний ткацький верстат з педальним приводом. 1909 року він створив фірму під назвою Suzuki Loom Manufacturing Company. Спочатку там виготовляли верстати.

У 1930-х через попит на автомобілі Мітіо Судзукі почав створювати малолітражні машини. Але початок Другої світової війни припинив усі роботи.

Свій перший мопед компанія випустила 1952 року. Він мав 36-кубовий двотактний двигун. Мопеди стали настільки успішні, що приносили основний прибуток компанії. Тому за два роки її перейменували в Suzuki Motor Company. У цей час вона виробляла близько 6000 мотоциклів і мопедів на місяць.

Перший автомобіль представили 1955 року - Suzuki Suzulight. Це передньопривідна малолітражка з незалежною передньою і задньою підвіскою.

 

Судзукі був президентом компанії до середини 1950-х. Помер 1982 року, не доживши 5 років до 100-річчя.

1990-го компанія Suzuki отримала нову назву - Suzuki Motor Corporation. З невеликої фабрики, яка розробляла ткацькі верстати, вона виросла у масштабне підприємство. Зараз воно відоме як виробник легкових автомобілів, позашляховиків, вантажівок, мотоциклів, човнових моторів. Виробник реалізує авто-мотопродукцію більш ніж у 190 країнах.

Зараз ви читаєте новину «130 років тому народився творець Suzuki». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути