Ексклюзивы
пятница, 22 февраля 2008 14:42

Кабмін скасував 10 актів уряду Януковича

Кабінет Міністрів скасував 10 актів уряду, прийнятих під час прем"єрства Віктора Януковича.

Про це повідомила прес-служба Мін"юсту.

Кабмін прийняв таке рішення за результатами проведеної Міністерством юстиції експертизи актів, прийнятих урядом Віктора Януковича з 4 серпня 2006 року по 18 грудня 2007 року на предмет наявності ймовірних корупційних схем і зловживань, можливих при витраті державних коштів.

Зокрема, скасовано: розпорядження від 19 вересня 2007 року "Про узгодження пропозиції про створення музею виноробства "Магарач", низку розпоряджень за червень-липень 2007 року щодо передачі будинків й іншого майна розміщеного на території урочища "Межигір"я", постанову від 2 жовтня 2007 року "Про затвердження уставу державного підприємства "Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова".

Крім цього, внесено зміни в 4 урядові акти, серед яких: постанова від 9 жовтня 2006 року "Питання попередньої оплати товарів, робіт, послуг, які закуповуються за бюджетні кошти", постанова від 6 червня 2007 року, що затверджує порядок відчуження об"єктів державної власності.

Разом з тим зміни внесено в розпорядження уряду від 19 листопада "Про виділення додаткових коштів для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків аварії, що сталася 18 листопада 2007 року на орендному підприємстві "Шахта ім. Засядька" й у регламент Кабміну, затверджений постановою від 18 червня 2007 року.

12 актів, які містили ознаки корупційних зловживань, на момент експертизи Мін"юсту втратили чинність.

Крім цього, 11 актів, прийнятих урядом Януковича з порушенням законодавства, були актами одноразової дії й на момент проведення експертизи були виконані.

Відповідно до повідомлення, зараз готуються проекти зі скасування 6 актів, визнання 4 актів недійсними й внесення змін в 18 актів.

Кабмін доручив Мін"юсту провести експертизу актів, прийнятих урядом Януковича з 4 серпня 2006 року по 18 грудня 2007 року для виявлення ймовірних корупційних схем і зловживань, можливих при витраті державних коштів.

Сейчас вы читаете новость «Кабмін скасував 10 актів уряду Януковича». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи