субота, 29 вересня 2018 17:23

Скрипаль використовував секретні шпигунські технології

Скрипаль використовував секретні шпигунські технології
Скрипаль з донькою Юлею в дитинстві. Фото: Daily Mail

Колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль при роботі на британську розвідку МІ6 використовував "невидимі" чорнила.

Дана інформація міститься у книжці Skripal Files британця Марка Урбана. Він минулого року працював над дослідженням роботи шпигунів під час холодної війни, в тому числі брав інтерв'ю у Скрипаля. Після випадку у Солсбері вирішив видати матеріали про нього окремо, повідомляє Daily Mail.

Під час роботи в Іспанії Скрипаля завербував агент МІ6 із псевдо Річард Бегналл. Двоє зустрічалися на спеціально орендованій квартирі. За кожен раз росіянин отримував кілька тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Росії втік журналіст, який викрив Петрова і Боширова

Повернувшись до Москви, Скрипаль двічі передавав секретну інформацію британським спецслужбам за допомогою книжок. Перший раз дружина Людмила і донька Юлія передали "старому другу" Бегналлу подарунок від Сергія, коли були на канікулах у іспанському Аліканті. Це був роман російського письменника. На кількох сторінках книжки Скрипаль писав послання невидимими чорнилами. Вдруге Людмила взяла подарунок до Мальти. Жодного разу рідні шпигуна не знали про справжнє значення книжок, стверджує Урбан.

Колишній російський розвідник і подвійний агент Сергій Скрипаль, отруєний "Новачком", в останні роки працював з іспанською розвідкою. Іспанія активно веде боротьбу з російськими організованими злочинними угрупованнями. Деякі з цих угруповань пов'язані з урядом РФ. Скрипаль, як наголошується в New York Times продовжував проводити брифінги для розвідників у Чехії та Естонії. Зараз стало відомо і про його активність в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль використовував секретні шпигунські технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути