середа, 01 червня 2011 10:14

Гот-канібал з Пітера збирається засудити матір з'їденої ним дівчини

Гот-канібал з Пітера збирається засудити матір з'їденої ним дівчини

Фігурант сумно знаменитої "справи канібалів" має намір засудити мати вбитої і розчленованої ним 16-річної школярки. Душогуб вважає, що жінка образила і принизила його. Справа буде розглянута наступного тижня.

Заяву про порушення кримінальної справи приватного обвинувачення Максим Главатських подав у судову дільницю № 200 ще в лютому. У ній він пояснив, чому має намір притягнути до відповідальності матір вбитої ним Карини - Надію Будучьян.

Образу на жінку, у якої він забрав доньку, Главатських тримає вже більше року. Вбивцю зачепили слова, сказані йому Надією Будучьян в будівлі Санкт-Петербурзького міського суду в ході процесу, що тривав з лютого по травень минулого року. Крім того, засудженого судом злочинця обурила адресована йому репліка: "Ти, Главатських, будеш горіти в пеклі. Таким покидькам і людожерам уготована лише така доля". Всі ці висловлювання засуджений процитував у своїй заяві.

"У процесі конвоювання ... біля входу в зал у присутності третіх осіб у непристойній формі завдала мені образи "моральний урод", "сволота", "покидьок", "людожер", чим принизила мої честь і гідність...", - написав Главатських, порахувавши, що мати убитої дівчинки заподіяла йому моральні страждання.

"Будучьян Н.В. завдала мені образи, тобто принизила мої честь і гідність шляхом вживання в мою адресу виразів у непристойній формі", - пояснив заявник.

Він вимагає притягнути до відповідальності матір вбитої Карини за образу (за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 130 КК РФ).

"Вживання в мою адресу виразу в непристойній формі являє собою форму принизливого поводження з людиною, порушують загальноприйняті норми і правила поведінки між людьми, вимоги загальнолюдської моралі, містять негативну і не відповідає в дійсності оцінки моїх особистих якостей", - написав засуджений по кримінальній справі.

У даному випадку Главатских зажадав визнати себе потерпілим.

Присяжні одностайно визнали пітерських канібалів винними

Підтримати Максима Главатских готові його друзі. Вони вважають, що мати вбитої дівчинки намагається вирішити свої фінансові проблеми за рахунок Главатских і його приятеля Юрія Можнова, другого фігуранта "справи готів-канібалів".

"У матері Карини поведінка була просто огидною. Її турбують тільки гроші. Вона навіть після суду вимагала 3 мільйони рублів. І ніяких сліз по Карині", - заявила Галина Тарасова, яку Главатских пропонує залучити як свідка.

Тим часом, родичі Карини Будучьян, чия смерть вразила Петербург своєю жахливою жорстокістю, сприймають вимоги Максима Главатских як ляпас.

"Це - цинізм збоченця. Він в'язень, сволота і гадина, - повторює слова Надії Будучьян її мати Тамара Іванівна. - Коли мені надіслали телеграму з інформацією про засідання, я Надії її не показала - вирішила з'їздити на Мільйонну (там розташовується судова дільниця № 200, куди Главатських подав заяву - ред.). Мені все там розповіли і показали заяву".

За її словами, Надія Будучьян на суд навіть не збирається.

"Багато честі цьому покидьку, - обурюється Тамара Іванівна, кажучи про Главатських. - Вона там не витримає, не зможе дивитися на цю фізіономію".

Представляти інтереси матері вбитої дівчинки буде адвокат Володимир Писарєв.

Розгляд справи призначено на 6 червня.

Зараз ви читаєте новину «Гот-канібал з Пітера збирається засудити матір з'їденої ним дівчини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути