субота, 23 квітня 2011 17:27

В Сирії снайпери відкрили вогонь по учасниках похорон жертв "кривавої п'ятниці"

В Сирії снайпери відкрили вогонь по учасниках похорон жертв "кривавої п'ятниці"

Ситуація в Сирії призвела до нового кровопролиття. У сирійській столиці Дамаск в суботу сили безпеки відкрили вогонь по учасниках похоронної процесії на честь загиблих у сутичках з поліцією напередодні.

За попередніми даними, щонайменше п'ятьох людей було вбито, багато учасників ходи дістали порання.

Повідомляється, що по людях стріляли снайпери. Участь у жалобній процесії взяли кілька десятків тисяч сирійців, які викрикували заклики до повалення режиму президента Башара Асада. Виступ був присвячений пам'яті більше 80 загиблих під час акцій протесту 22 квітня – цей день став для країни "кривавою п'ятницею".

Найбільше жертв у п'ятницю було в місті Хомс в центральній частині Сирії, а також у селі Ізраїлі на півдні і в передмістях столиці Дамаску. За мусульманськими традиціями, померлих ховають наступного дня, і сирійська влада заздалегідь почала готуватися до того, що суботні похорони стануть дуже багатолюдними.

За даними опозиціонерів, у п'ятницю при розгоні демонстрацій поліцейські вбили більше сотні людей. Офіційні сирійські ЗМІ виправдовують застосування сили агресивною поведінкою демонстрантів та їхніми нападами на державні установи.

Чиновники навіть заявили, що це "фальшивка" – за їхніми даними, солдати знаходили у людей пляшки з кров'ю, яку вони нібито застосовують для інсценування інцидентів, які потім можна знімати на відео.

П'ятничні акції протесту відбулися незважаючи на те, що за день до цього президент Асад скасував надзвичайний стан, який діяв у Сирії протягом майже 50 років.

Зараз ви читаєте новину «В Сирії снайпери відкрили вогонь по учасниках похорон жертв "кривавої п'ятниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути