Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 18:34

З'ясували, яким чином обирають президента у США

З'ясували, яким чином обирають президента у США
Як обирають президента США і чому переможець не завжди ним стає. Фото: "Фокус"

До дня виборів президента США залишося трохи більше місяця, однак результати голосування не будуть чіткими до останнього моменту.

Це все пов'язано з виборчою системою однієї з найстаріших світових демократій, яка кардинально відрізняється від звичної для українців, повідомляє "Сьогодні".

В Україні кожні 5 років виборці йдуть на дільниці і, поставивши галочку за свого кандидата, прямим голосуванням обирають майбутнього главу держави. Однак у США не завжди перемагає кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів на національному рівні.

Кандидат від демократів Гілларі Клінтон випередила республіканця Дональда Трампа майже на 3 млн голосів. Але переміг Трамп, тому що набрав 304 голоси колегії вибірників за мінімально необхідних 270.

Проте не слід виключати ключові штати, де сили кандидатів майже рівні - це Флорида й Огайо. Цього року до них приєдналися Техас і Аризона, які раніше надавали перевагу республіканцям, хоча зараз там зростає підтримка демократів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До перших дебатів Трамп скоротив відставання від Байдена

3 листопада 2020 року у США відбудуться 59-ті вибори президента. Головними кандидатами на найвищу державну посаду є республіканець Дональд Трамп і демократ Джо Байден.

Трамп і Байден збираються провести перші дебати сьогодні, 29 вересня. Серед тем - "раса та насильство в наших містах", повідомили організатори. Учора Трамп закликав кандидата від Демократичної партії Джо Байдена перевіритися на наркотики до чи після дебатів.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, яким чином обирають президента у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути