четвер, 06 вересня 2018 09:45

Звірі перестануть вимирати: народилися перші левенята "з пробірки"
3

Новонароджених малюків назвали Ізабелла і Віктор
Фото: Телеграф
Новонароджених малюків назвали Ізабелла і Віктор
Новонароджених малюків назвали Ізабелла і Віктор

Експерти з Університету Преторії вперше провели дослідження в області штучного запліднення для великих кішок. У результаті 2 здорових дитинчат левів народилося у Центрі збереження Укутулу в Південній Африці.

Новонароджених малюків назвали Ізабелла та Віктор на честь їхніх батьків, пише "Телеграф".

Вчені стверджують, що народження перших у світі левенят "із пробірки" може ознаменувати неймовірний прорив у порятунку великих кішок. Багато з них перебувають під загрозою зникнення. Наприклад, тигри та барси

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони дивляться прямо в очі - вражаючі фото тварин з усього світу

"Існують величезні загрози для дикої природи через втрату середовища проживання та інші чинники тиску, створювані діяльністю людини, які також впливають на великих кішок. Ось чому деякі види зараховані до вразливих або перебувають під загрозою зникнення. Це дослідження може протистояти загрозі зникнення, з якою стикаються кілька видів великих кішок по всьому світу", – сказав професор Андре Гансвіндт із Дослідницького інституту ссавців Університету Преторії.

Вчені хочуть відпрацювати технологію штучного запліднення на африканських левах, а вже потім переносити цей досвід на інших великих кішок.

За останніми підрахунками, у дикій природі залишилося менш ніж 4 тис. тигрів в Азії, менше 7 тис. снігових барсів у горах Центральної Азії та всього лише 300 іберійських рисів в Іспанії.

В японському зоопарку "Ідзу анімару кінгудаму" у префектурі Хіґасі-Ідзу народилися білі тигренята. Білих тигрів в країні налічується всього 30 особин. Ці двійнята з'явилися на світ 16 серпня. Їхня мати померла через 7 днів після пологів, тому їх годують молоком для кошенят.

Зараз ви читаєте новину «Звірі перестануть вимирати: народилися перші левенята "з пробірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути