Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 15:37

Журнал Time назвав найвпливовіших людей

Журнал Time назвав найвпливовіших людей
Титульна сторінка журналу / Time

Журнал Time опублікував щорічний список 100 найвпливовіших людей за 2020 рік. Їх розділили на категорії – "Першопрохідці", "Митці", "Лідери", "Титани" та "Кумири". Учасників не розподілено по місцях.

Серед цьогорічних топ-100 – борці проти пандемії коронавірусу, засновники руху Black Lives Matter, лідери провідних країні світу. Про це пише британська The Daily Mail.

Серед "Лідерів" цього року: директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, кандидатка від демократів у віцепрезиденти США Камала Гарріс, тайський політик Цай Інґ-вен, глава Верховного суду США Джон Робертс, лідер Китаю Сі Цзіньпін, президент США Дональд Трамп і його опонент на майбутніх виборах Джо Байден, канцлерка Німеччини Анґела Меркель, президент Бразилії Жаір Болсонару, спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого хочуть люди на всій планеті - опитування ООН

Серед "Піонерів" - американська реперка Меґан Піт, грецький баскетболіст Янніс Адетокумбо, дослідник расової дискримінації в США Ібрагім Кенді, гонконгський студентський лідер Натан Ло, нігерійська письменниця Томі Адеємі.

Серед "Титанів" - гендиректор Google Сундара Пічаії, провідний епідеміолог Китаю Чжун Наньшань і шестиразовий чемпіон "Формули-1" Льюїс Гемілтон.

Серед "Кумирів" - правозахисниця Анджела Девіс, тенісистка Наомі Осака та засновники руху Black Lives Matter.

Список 100 найвпливовіших людей планети від американського журналу Time публікують з 1999-го. Із 2004-го став щорічним. Історія почалася з дискусії на симпозіумі у Вашингтоні, коли журнал назвав 100 найвпливовіших людей ХХ ст. Оцінивши популярність проєкту, 2004-го Time зробив його щорічним. Остаточний список затверджують редактори за заявками, які надіслали працівники журналу впродовж року. Хоча потрапляння до списку вважається за честь, редакція наголошує, що провідним критерієм є ступінь впливу на події у світі. Незалежно, чи це позитивний чи негативний вплив.

Зараз ви читаєте новину «Журнал Time назвав найвпливовіших людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути