понеділок, 11 червня 2018 06:07

"Зуб носитиму як талісман" - мережу розчулила історія собаки-рятувальника

У китайському місті Ченду піддали кремації тіло чорного лабрадора 15-річного Тянфу. Пес працював у рятувальній команді. Його власник рятувальник Жу Гопін залишив собі його зуб. Каже, носити його з собою як талісман.

Тянфу був найстарішим собакою у департаменті. Прослужив там 8 років. Помер від хвороби. Після смерті його нагородили почесною медаллю, розповідає Daily Mail.

Автор: Daily Mail
  Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років
Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років
Автор: Daily Mail
  Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років
Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років
Автор: Daily Mail
  Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років
Жу та його собака Тянфу працювали разом 8 років

Жу Гопін особисто тренував Тянфу та пройшов разом із ним усі завдання. Вперше чорний лабрадор Тіанфу виявив себе під час землетрусу 2010 року в Китаї. Пес одним з перших знайшов п'ятдесятирічну постраждалу жінку, яка опинилась під уламками зруйнованого будинку.

"Він був не просто моїм партнером, він став для мене родиною" - сказав під час церемонії прощання із померлим собакою Гопін. Перед тим, як відправити Тянцу до печі, особисто поклав позу, яку вважав зручною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік отруїв майже сотню собак

За життя пса нагородили багатьма державними відзнаками за спасіння постраждалих у катастрофах. Тянфу, зокрема, взяв участь в операції 2013 року після землетрусу магнітудою 6,9 балів у місті Юшу. Через катастрову загинуло близько 2,6 тис. людей

Пес на рівні із рятувальниками шукав постраждалих на висоті 4840 м.

"Він відмовлявся відпочивати, навіть коли був абсолютно виснаженим", - пригадує Жу.

Ім'я Тянфу означає "небесний палац" у перекладі із китайської. Пес без сумнівів заслужив місце на небесах, говорить його власник.

В аргентинському місті Вілья-­Карлос-Пас помер пес 15-річний Капітан породи чорна вівчарка. 11 років стеріг могилу господаря.

Аргентинець Мігель Гузман придбав 4-річного пса в подарунок синові Даміану, 13 років. Собаку назвали Капітаном.

2006-го Гузман помер. Невдовзі пес зник. Його знайшли на могилі господаря. "Він жалісливо гавкав і скавчав, ніби плакав", — розповідає вдова Мігеля Вероніка.

Удень Капітан прогулювався цвинтарем, о 18:00 повертався на могилу Мігеля. Кладовище — за 35 км від дому Гузманів — у столиці провінції Кордові. На похорон пса не брали. Міг знайти господаря за запахом чи за енергетикою — собаки добре її відчувають, припускають кінологи.

Зараз ви читаєте новину «"Зуб носитиму як талісман" - мережу розчулила історія собаки-рятувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути