пʼятниця, 03 серпня 2018 11:00

Зруйнують путінський режим вщент - розробили нові санкції проти Росії
1

Група американських сенаторів розробила новий пакет санкцій проти Росії. Законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля" представили 3 демократів і 3 республіканців, у тому числі сенатор Джон Маккейн.

"Нинішній режим санкцій не стримав Росію від втручання у вибори 2018 року. Наша мета - вводити нищівні санкції проти Росії та Путіна, поки він не припинить втручатися у виборчий процес у США, не зупинить кібератаки на американську інфраструктуру, не прибере Росію з України і не припинить створювати хаос у Сирії", - написав сенатор Ліндсі Грем на своєму сайті.

Сенатор Джон Маккейн і Ліндсі Грем в числі інших пропонують ввсести нові санкції проти Росії
Фото: meduza.io

Основні наміри американських політиків викладені у наступних положеннях:

• Оцінити стан активів президента Росії Володимира Путіна. Ввести санкції проти "політиків, олігархів, родичів та інших людей, які прямо або опосередковано сприяють незаконним і корупційним діям в інтересах Володимира Путіна".

• Ввести галузеві санкції щодо будь-якої особи в Російській Федерації, яка має можливість підтримувати або сприяти шкідливій кібер-активності.

• Ввести санкції проти операцій із новими російськими держоблігаціями. Заборонити американським громадянам інвестувати в фінансовані Росією енергетичні проекти і брати участь у деяких нафтових проектах Росії.

• Поставляти надлишки американського військового майна у країни НАТО, щоб знизити їхню залежність від Росії. Заборонити вихід США з НАТО без підтримки двох третин сенаторів.

• Доручити Держдепартаменту провести оцінку відповідності Росії критеріям країни - спонсора тероризму.

• Посилити покарання за атаки на електромережі, лікарні та об'єкти виборної системи у США.

• Створити національний центр боротьби з гібридними загрозами для відповіді на "російську дезінформацію та інші загрози з боку РФ".

• Тиснути на російський уряд, щоб припинив перешкоджати міжнародній спільноті розслідувати атаки хімічної зброї. Покарати російський уряд за виробництво та використання хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США підтримав виділення $250 млн на допомогу Україні

"Цей законопроект є наступним кроком у закручуванні гайок Кремля, щоб Путін, нарешті, зрозумів - США більше не будуть терпіти його поведінку", - сказав сенатор Менендес. " Прийняття цього закону стане чітким посланням: кремлівська агресія буде мати наслідки, які зруйнують путінський режим вщент."

На думку сенатора Грема, пропоновані санкції завдадуть Росії серйознішого збитку, ніж попередні. Для набуття чинності законопроект повинен бути схвалений Сенатом і Палатою представників Конгресу, а також підписаний президентом США.

2 серпня директор ФБР Крістофер Рей заявив, що "Росія намагалася втрутитися у вибори минулого разу і продовжує займатися цим і сьогодні". Голова національної розвідки Ден Коутс заявив, що спецслужби продовжують виявляти спроби Росії "послабити та розділити США". "Росія намагається вплинути на вибори безліччю способів - через ЗМІ, соцмережі, ботів, найнятих діячів", - заявив Коутс.

У середині липня президент Росії Володимир Путін на зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом у Гельсінкі заявив, що Росія не втручалася і не збирається втручатися у справи США, у тому числі у вибори.

Президент США тоді заявив, що вірить як Путіну, так і американським спецслужбам. Пізніше прийняв висновки спецслужб.

Президент США Дональд Трамп заявив, що до категорії "ворогів народу" варто відносити фейкові новини, якими є більша частина видань. Трамп повідомив, що підтримав свою доньку Іванку, яка заявила, що ЗМІ не є "ворогами народу". Однак, за його словами, до цієї категорії варто відносити тільки фейкові новини.

Зараз ви читаєте новину «Зруйнують путінський режим вщент - розробили нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути