четвер, 01 липня 2021 10:20

Знайшли нове масове поховання дітей. На їх могилах стоїть курорт

Знайшли нове масове поховання дітей. На їх могилах стоїть курорт
2000 року будівлю відкрили як курорт. Фото: pixabay.com

У Канаді знайшли ще одне масове поховання на місці школи-інтернату для корінного населення святого Євгена біля міста Кренбрук у Британській Колумбії.

Рештки 182 дітей за допомогою радара виявила спільнота Lower Kootenay Band, пише The Guardian. Вважається, що вони належали членам корінної нації Ктунакса й громаді Ак'ам. Деякі рештки поховали в могилах завглибшки 3-4 фути - приблизно 0,9 м.

Школу святого Євгена відкрили 1890 року. Тут повторювалися спалахи грипу, епідемічного паротиту, кору, вітряної віспи й туберкульозу. Школа підпорядковувалася католицькій місіонерській організації Oblates of Mary Immaculate, до складу якої входили 48 шкіл, зокрема інтернати для індіанців у Саскачевані й Камлупсі. Федеральний уряд закрив школу 1969-го. 2000 року будівлю відкрили як курорт St Eugene Resort, яким керує громада Ктунакса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальна спека убила в країні майже пів тисячі людей

До 1990-х понад 150 тис. дітей із корінних народів були вимушені відвідувати фінансовані державою школи в рамках кампанії з їхньої насильницької асиміляції в канадське суспільство. Жорстоке поводження було звичайним явищем в інтернатах. Діти вмирали від хвороб і браку догляду.

Минулого тижня корінні народи Cowessess First Nation в Саскачевані виявили 751 могилу. А минулого місяця в канадському місті Камлупс за допомогою радара знайшли рештки ще 215 дітей на території колишньої школи-інтернату. Знайдені діти були учнями індіанської школи Камлупс у Британській Колумбії, яку закрили 1978-го. Деяким загиблим було лише 3 роки. Адміністрація школи не документувала ці смерті.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли нове масове поховання дітей. На їх могилах стоїть курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути