Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 09:00

ЗМІ: Керівники трьох розвідслужб РФ нещодавно їздили в Штати

ЗМІ: Керівники трьох розвідслужб РФ нещодавно їздили в Штати
Директори трьох головних розвідувальних служб Росії нещодавно їздили до столиці США. Фото: kachwanya.com

Директори трьох головних розвідувальних служб Росії нещодавно їздили до столиці Сполучених Штатів Америки. Це відбулося на тлі загострення напруженості у російсько-американських відносинах.

Про це свідчать повідомлення засобів інформації і заяви посадовців протягом останніх днів, пише "Радіо "Свобода". Як відомо, напередодні посол Росії в США підтвердив, що на консультації щодо проблеми тероризму й інших питань до США їздив Сергій Наришкін, директор Служби зовнішньої розвідки Росії, який перебуває під санкціями Сполучених Штатів.

Водночас про поїздки ще двох російських високопосадовців - Олександра Бортнікова, директора Федеральної служби безпеки Росії, та Ігоря Коробова, керівника Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил Росії, досі не було відомо.

31 січня видання The Washington Post повідомило, що Бортніков і Коробов приїжджали до США минулого тижня і що керівник ФСБ зустрівся з директором ЦРУ Майком Помпео, як і Наришкін. Однак про зустрічі Коробова поки що подробиці не відомі.

Джон Гантсман, американський посол у США, повідомив, що Помпео дійсно зустрічався з керівниками російських розвідслужб. Проте він не уточнив, де відбувалася ця зустріч та хто брав у ній участь.

А речник російського посольства у Вашингтоні поки що не відповів на прохання прокоментувати ситуацію. У ЦРУ також відмовилися надати деталі про зустрічі свого керівника.

Хоч Помпео 29 січня в інтерв'ю заявив, що американські й російські розвідувальні установи співпрацювали. І додав, що Росія далі вважається супротивником.

Директори ЦРУ регулярно зустрічаються і ведуть переговори з російськими колегами з різних питань. Але колишні працівники спецслужби США заявили, що присутність всіх трьох російських посадовців у Вашингтоні одночасно і при цьому під час розслідування можливого втручання Росії в президентську кампанію США 2016 року є "дуже незвичною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Китай "готують щось серйозне" за спиною Росії - 3 аргументи політолога

"Я не можу пригадати такого за останні 15 років", - запевнив Стівен Голл, колишній голова місії ЦРУ в Москві.

Ці візити відбулися за кілька днів до того, як адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила нові дії проти Росії.

Сполучені Штати Америки та Китай домовилися обмінюватися розвідувальними даними щодо реалізації санкцій проти Північної Кореї та ситуації на Корейському півострові. Про це повідомляє видання The Asahi Shimbun та зазначає: "Розвіддані про ядерну зброю КНДР та програму з розробки балістичних ракет також будуть спільно використовуватися військовими та розвідслужбами двох країн. Обидві сторони також поділяться інформацією щодо впливу санкцій на економіку Північної Кореї".

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Керівники трьох розвідслужб РФ нещодавно їздили в Штати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути