четвер, 10 грудня 2020 15:44

ЗМІ дізналися ім'я російського шпигуна в Данії

ЗМІ дізналися ім'я російського шпигуна в Данії
Прокуратура Данії, яка напередодні повідомляла про висунення обвинувачень у шпигунстві громадянину РФ, відмовилася уточнювати прізвище. Фото: pixabay

Учений-хімік Олексій Никифоров може бути обвинуваченим у шпигунстві в Данії громадянином Росії, про якого напередодні повідомляла прокуратура країни.

Знайомий ученого Юрій Тюрін також підтвердив цю інформацію, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на члена Громадської палати РФ Марію Бутіну.

"Так, Никифорова обвинувачують у шпигунстві. До мене надійшло звернення в Громадську палату, я попросила своїх помічників розібратися, у чому суть справи, подивилася матеріали, ми вивчаємо справу", - сказала Бутіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир з Нацгвардії виявився російським шпигуном

Прокуратура Данії, яка напередодні повідомляла про висунення обвинувачень у шпигунстві громадянину РФ, відмовилася уточнювати прізвище. Лише підтвердила, що ця людина "перебуває під вартою з липня 2020 року".

Припускають, що обвинувачений передавав російській розвідці інформацію, зокрема про технології, пов'язані з енергетикою. Обвинувачення йому висунуто згідно з Кримінальним кодексом. У разі визнання фігуранта винним покарання може бути до 6 років позбавлення волі. Ймовірно, справа розглядатиметься в закритому режимі.

Никифорову 35 років, він фахівець з хімії рідкісних і розсіяних елементів, працював в одному з датських університетів, жив у Копенгагені та Ольборзі, де, за даними данських ЗМІ, і проходитиме процес.

Росія вважає арешт росіянина в Данії, а також пред'явлені йому звинувачення в шпигунстві помилкою. Про це повідомили в російському посольстві в королівстві Данія.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ дізналися ім'я російського шпигуна в Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути