Ексклюзиви
субота, 17 жовтня 2020 23:55

Мешканців Словаччини готують до масового тестування на коронавірус

Мешканців Словаччини готують до масового тестування на коронавірус
Поки не зрозуміло, чи буде тестування обов'язковим. Фото: Reuters

Влада Словаччини вирішила організувати масове тестування населення на коронавірус Covid-19. Прем'єр-міністр Ігор Матович заявив, що для цих цілей країна купує 13 млн експрес-тестів на антигени (виявляють наявність певного вірусного антигену, наприклад, білків).

Ці тести менш точні, ніж ПЛР (які вважаються "золотим стандартом" при виявленні коронавірусу), але мають перевагу - дають швидкі результати (приблизно через 15 хвилин). Тестування повинне відбутися протягом двох вихідних поспіль, повідомляє газета Slovak Spectator, пише агентство Associated Press.

Спочатку планується протестувати населення в тих регіонах, де ситуація з поширенням COVID-19 гірша, потім - решту. Для проведення тестування буде облаштовано майже 6 тисяч місць. Воно буде безкоштовним і доступним для всіх, хто на момент тестування перебуватиме на території Словаччини.

Поки не зрозуміло, чи буде тестування обов'язковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ВООЗ назвали єдині ефективні ліки від Covid-19

Загалом у світі 39, 5 млн хворих на коронавірусну інфекції. З них 27,1 млн особа вилікувалася, 1,1 млн пацієнтів померли.

Тим часом в Україні зафіксували новий антирекорд. Станом на 17 жовтня коронавірус підтвердили у 6 410 українців. Найбільше нових випадків виявлено у столиці - 598. Також рекордна кількість хворих у Одеській - 506, Харківській - 472 та Дніпропетровській - 464 областях.

Зараз ви читаєте новину «Мешканців Словаччини готують до масового тестування на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути