вівторок, 04 вересня 2018 17:21

Згарище 200-річного музею у Бразилії зняли з повітря

Згарище 200-річного музею у Бразилії зняли з повітря
У музеї були 20 млн експонатів. Фото: CNN

У мережі з'явилося відео згарища 200-річного Національного музею в бразильському Ріо-де-Жанейро. Вона сталася вночі 2 вересня.

Рятувальники продовжують пошуки вцілілих предметів із 20-мільйонної колекції. Вона охоплювала період у 11 тис. років. Містила предмети епохи Древніх Греції та Риму. Серед таких - римська фреска, яка пережила загибель Помпеї. І найстаріший череп людини, знайдений у Західній частині світу. Згоріли також єгипетські і південноамериканські мумії, предмети побуту й мінерали. Причини катастрофи невідомі.

Коли вогнеборці прибули на місце, то з'ясували, що двом гідрантам бракує тиску, щоб забезпечити гасіння вогню. У будівлі протипожежна система не працювала. Трагедію, яка сталася, журналісти називають "лоботомією бразильської пам'яті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мандрівник опинився посеред найбільшого за 25 років тайфуну

Наступного вечора на протести у центр Ріо-де-Жанейро вийшли 25 тис. осіб, за даними поліції. Звинувачували державу в зменшенні фінансування культури. Це, на думку активістів, призвело до пожежі. Між учасниками й правоохоронцями виникли сутички. Поліція застосувала сльозогінний газ і кийки.

"Втрачені 200 років роботи, досліджень та знань", - написав президент Бразилії Мішел Темер в Twitter.

У згорілому музеї зберігалося понад 20 млн різних експонатів. Його заснував король Португалії Жуан VI в 1818 році. У приміщенні були представлені найбільші в Північній і Південній Америках колекції тварин, мінералів, скам'янілостей, мумій, індіанського посуду.

Зараз ви читаєте новину «Згарище 200-річного музею у Бразилії зняли з повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути