Ексклюзиви
субота, 04 грудня 2021 03:14

Жінка навчилася читати та писати у 104 роки

Жінка навчилася читати та писати у 104 роки
104-річна випускниця хоче продовжити навчання / twitter.com/VSivankuttyCPIM

Жінка 104 року з індійського штату Керала стала однією з найстаріших учениць у світі, після того, як склала базовий тест на грамотність.

Куттіямма Конті зі штату Коттаяма набрав 89 зі 100 балів у тесті, що еквівалентно закінченню початкової освіти. Вона пройшла тригодинний тест із читання, письма, арифметики та з регіональної мови малаялам. Про це пише The National News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстарішому президенту США Джо Байдену виповнилося 79 років

Столітня впевнено відповіла на всі запитання і навіть заспівала цілу пісню у відповідь на питання, на якому учень повинен заспівати чотири рядки будь-якого вірша.

Щорічний тест проводять у рамках амбітного проекту уряду штату з навчання грамоти, спрямованого на навчання протягом усього життя та зниження рівня неграмотності у Кералі. У штаті найвищий рівень грамотності у країні – 96,2%.

У 2019-2020 роках влада штату виділила 15% річного бюджету на освіту.

"Вік – не перешкода для входу у світ знань", – написав міністр освіти Індії.

Куттіямма - мати п'ятьох дітей, і безлічі онуків. Вона не ходила до школи і вийшла заміж у 16 ​​років. Хоча могла читати короткі слова, та не могла писати. Минулого року записалася на програму навчання грамоти у сільраді, і їй було призначено вчителя, який проводив їй регулярні уроки у неї вдома.

"Вона дуже розумна. Мені було легко її вчити. Щовечора давала двогодинні уроки у неї вдома. Їй завжди подобалися заняття. Раніше вона могла читати маленькі слова, а тепер легко цілі абзаци. Вона дуже втішена результатами. Тепер може писати листи та сподівається продовжити навчання", - сказала вчителька.

Як повідомив районний координатор проекту, після отримання найвищих оцінок у початковій школі, Куттіямма може скласти четвертий стандартний іспит. За його словами, вона є взірцем для наслідування і спонукає всіх жінок та дорослих до навчання.

У 2020 році 105-річний індієць Бхагіратхі Амма став найстарішим учнем у країні після складання тесту початкового рівня.

Франциска Сузано, яка вважалася найстарішою людиною на Філіппінах, і, ймовірно, на планеті, померла у понеділок, 22 листопада, у віці 124 років.

Зараз ви читаєте новину «Жінка навчилася читати та писати у 104 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути