четвер, 08 липня 2021 15:47

Дружина вбитого президента Гаїті вижила: що з нею зараз

Дружина вбитого президента Гаїті вижила: що з нею зараз
Мартін Моїз, дружина вбитого президента Гаїті, вижила. Лікарі боряться за її життя. Фото: Reuters

Дружина вбитого президента Гаїті Жовенеля Моїза, Мартін, вижила після того, як зазнала вогнепальних поранень під час нападу на їхню резиденцію.

Жінку відвезли в лікарню Флориди, пише BBC.

Спочатку ЗМІ повідомляли, що перша леді Гаїті померла від поранень. Проте лікарі все ще боряться за її життя. Моїз у критичному, але стабільному стані.

Діти президентського подружжя - Жомарлі, Жовенель-молодший і Жоверлейн - перебувають у "безпечному місці", повідомили представники влади.

Поліція схопила кількох підозрюваних у вбивстві. Чотирьох ліквідували, двох заарештували. Проте поодинокі злочинці все ще на волі. Поліція їх шукає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали кадри з імовірними вбивцями президента Гаїті

Тимчасовий прем'єр-міністр Гаїті Клод Жозеф назвав нападників "найманцями" й повідомив, що вони "іноземці, які говорять англійською та іспанською". Офіційні мови Гаїті – креольська та французька.

Пізніше Жозеф заявив, що поміж злочинців були й гаїтяни. Нападники перевдягнулися в агентів управління боротьби з наркотиками США, але посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд вважає, що "насправді вони не є американськими агентами".

У Гаїті орієнтовно о 01:00 7 липня невідомі застрелили президента 53-річного Жовенеля Моїза в його резиденції. Дружина Мартін Марі Етьєн Джозеф зазнала вогнепального поранення. У лідера Гаїті стріляли 12 разів.

Зараз ви читаєте новину «Дружина вбитого президента Гаїті вижила: що з нею зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути