середа, 28 березня 2018 10:39

Затримали винних у пожежі в Кемерові

Затримали винних у пожежі в Кемерові
З моменту пожежі і по теперішній час виявили і доставили в морг тіла 59 загиблих

Винними у трагедії в торгово-розважальному центрі російського Кемерова виявилися 5 працівників ТЦ.

Серед затриманих був охоронець. Він не увімкнув систему оповіщення.

"Чотирьом з них вже пред'явили обвинувачення. Найближчим часом обвинувачення пред'являть і охоронцеві. Слідство клопоче про обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - повідомляє слідчий комітет РФ.

Іншими затриманими стали керуюча ТРЦ "Зимова вишня" Надія Судденок, технічний директор компанії-власника ТЦ Георгій Соболєв, керівник компанії "Системний інтегратор" Ігор Полозіненко і співробітник "Системного інтегратора" Олександр Нікітін.

27 березня 2018 року суд взяв їх під варту на 3 доби.

"Ніколи двері в кінотеатрах не зачиняли. У нас є скарги гостей, які пишуть, що ходите і ляскаєте дверима. Ми не можемо робити зауваження гостям. Гості роблять все, що вони хочуть. Тому двері в кінотеатр не закривали ніколи", - сказала Судденок.

З її слів, вона не знала про порушення пожежної безпеки в торговому центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Москві тисячі людей вшанували пам'ять загиблих в Кемерові

"14 лютого були навчання. Спрацьовувала пожежна сигналізація. Не було жодного зауваження. Я не знала, що у нас є якісь проблеми", - сказала керуюча ТРЦ.

Голова слідчої комісії РФ Олександр Бастрикін заявив, що співробітники торгового центру "Зимова вишня" втекли з будівлі після виникнення пожежі. Вони покинули там дітей і батьків.

Зараз родичі подали заяви про зникнення 67 осіб під час пожежі.

"З моменту пожежі і по теперішній час виявили і доставили в морг тіла 59 загиблих. Вже упізнані тіла 21 загиблого. Родичам видали дозволи для їх захоронення", - йдеться в повідомленні.

Деякі тіла сильно пошкоджені вогнем, тому для їхньої ідентифікації проводять генетичні експертизи.

За даними МНС Росії, загальна кількість жертв становить 64 людини. Інформації про зниклих у результаті пожежі громадян влада не має.

"Зниклих безвісти немає. Інформації про родичів, які не знають, де їхні близькі, ми не маємо", - сказав заступник глави МНС Росії Владлен Аксьонов.

За словами Аксьонова, упізнані 27 осіб. По шести необхідно провести додаткову експертизу.

Віце-губернатор Кузбасу Володимир Чернов не зміг відповісти на питання, чому в СК надійшли заяви про 67 зниклих безвісти.

"Слідча група СК працює відповідно до тих вимог, які у них є. Ми теж бачимо ось ці невеликі цифри по розбіжності. Поки офіційна цифра – 64 загиблих", - сказав Чернов.

У мережі з'явилось відео зі згорілого торгового центру "Зимова вишня" в Кемерові. Відео на своєму каналі в YouТube опублікував слідчий комітет РФ.

Зараз ви читаєте новину «Затримали винних у пожежі в Кемерові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути