Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 06:06

Закрили "співочу" дорогу

Закрили "співочу" дорогу
Місцеві жителі протестують проти "співочої" дороги біля знаку поруч з нею. Фото: nu.nl

"Співочу" дорогу у Нідерландах закриють через скарги мешканців на психічний дискомфорт.

Дорога села Єльсум виконує гімн провінції Фрисландії, в якій знаходиться. Вона видає звуки гімну при певній швидкості транспортних засобів. Селяни говорять, що божеволіють, бо чують його вдень і вночі, розповідає Daily Mail.

Покриття нанесли, коли місцева влада вирішила, що місто Ліуварден має стати культурним центром Європи у 2018-му. Задля цього довкола нього зробили кілька інсталяцій. Одна з них - у селі поблизу міста.

На дорозі №357 з певною періодичністю нанесені особливі канавки. Вони знаходяться на знаках розмітки, які попереджають, що авто відхиляється від курса. Коли машина розганяється до швидкості 60 км/год, покриття видає звуки. Про наближення до особливої ділянки попереджає придорожний знак "Ви наближаєтеся до співочої дороги".

Почути, як "співає" дорога, можна на відео нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога над залізничними коліями вміщає12 тисяч велосипедистів

"У минулу суботу вночі таксі їхали від Леувардена до Стіренса. На зворотному шляху вони намагалися якнайшвидше проїхати по лініях. І ми цілу ніч слухали гімн ", - розповів Reuters місцевий житель Рія Янсма.

До того ж, якщо по смугах їдуть кілька авто одночасно, вони "співають" різні шматки мелодії, і звучить какофонія, розповідають місцеві.

"Співочу" дорогу у приміському селі відкрили тиждень тому. Тепер рух по музичній ділянці припинили через скарги людей.

У Китаї будують дороги із сонячними батареями. Їдучи ними, електромобілі заряджатимуться. Така "сонячна" автострада у китайському місті Цзінань складається з трьох шарів. Верхній шар - прозорий бетон, який за структурою схожий до асфальту. Центральний шар - це сонячні панелі ("вагові підшипники"). Нижній шар - це відокремлення сонячних панелей від землі під ними.

Зараз ви читаєте новину «Закрили "співочу" дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути