четвер, 17 травня 2018 21:35

Закликав підірвати Керченський міст: у РФ завели справу на американського журналіста

Закликав підірвати Керченський міст: у РФ завели справу на американського журналіста
У Росії завели кримінальне провадження проти американського журналіста, який написав про Керченський міст. Фото: КрымМост

У Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти журналіста Washington Examiner Тома Рогана, який написав про Керченський міст, зокрема про те, що його слід підірвати.

Правоохоронці також перевірять законність дій редактора, який дозволив опублікувати дану статтю, повідомляють у російському СК.


На думку журналіста, Кримський міст є обурливим посяганням на авторитет України як нації, тому його слід просто підірвати.

"Як вважає слідство, в зазначеній статті Тома Рогана, розміщеній у відкритому доступі в мережі Інтернет, вбачаються ознаки публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації, що має на меті дестабілізувати діяльність органів влади Російської Федерації і вплив на прийняття ними рішень, тобто вчинення злочину, передбаченого ст. 205 КК РФ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд обрав запобіжний захід для керівника "РИА Новости-Украина"

Наразі російські слідчі проводять психолого-лінгвістичну експертизу, щоб з'ясувати обставини "злочину".


Сполучені Штати Америки не будуть змушувати Росію повертати Україні Крим та Донбас. При цьому самостійно наша країна не зможе повернути під свій контроль окуповані території, таку думку висловив журналіст Дмитро Гордон.

Зараз ви читаєте новину «Закликав підірвати Керченський міст: у РФ завели справу на американського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути