субота, 28 квітня 2018 12:53

"Загрожує світовій безпеці" - у НАТО різко висловилися в бік Росії

"Загрожує світовій безпеці" - у НАТО різко висловилися в бік Росії
У НАТО заявили, що Росія є загрозою для світової безпеки Фото: vectornews.net

Росія становить загрозу для безпеки всієї Європи. Тому санкції, які були застосовані до Кремля через агресивну політику, не можуть бути скасовані.

Про це заявили міністри закордонних справ НАТО під час саміту в Брюсселі, передає "Польське радіо".

"Є загальне переконання, що Росія дестабілізує безпекову ситуацію в Європі, а також серед її сусідів", – сказав глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

Політики обговорили спроби отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньки на території Великої Британії, у яких підозрюються співробітники спецслужб Росії. Міністр закордонних справ Польщі також навів інші приклади агресивної поведінки Кремля.

"Я звернув увагу на військові вишколи Росії на Балтійському морі, неподалік польських кордонів, на дії Росії в Сирії. А також – на проблеми із поверненням Москвою польській стороні уламків літака Ту-154М, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. В цій катастрофі загинув президент Польщі та політична еліта. Машина перебуває на території Росії вісім років, і Москва не хоче її нам повернути", – каже Чапутович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеські депутати закликали Земана вибачитись за заяви про Крим

Міністри закордоних справ країн-членів НАТО дійшли висновку, що Захід повинен продовжувати діалог з Росією. Але вважають, що не слід скасовувати санкції, які були застосовані після анексії Криму та агресії на Донбасі.

"Більшість голосів було за необхідність показати рішучу позицію союзників щодо Росії, і що тільки такого роду дії можуть принести результат", – наголосив Яцек Чапутович.

Він зауважив, що країни НАТО хочуть діяти у двох напрямах: з одного боку – санкції і вимоги дотримуватися умов функціонування в міжнародній спільноті, а з іншого – вести з Москвою переговори, якщо вона відповідатиме на очікування країн НАТО.

У п'ятницю, 27 квітня, група євродепутатів закликала загострити політику санкції щодо Росії. Під листом до президентів Європейської ради, Європейської комісії, а також голови євросоюзної дипломатії підписалися сорок п'ять євродепутатів, серед них – десятеро поляків.

Зараз ви читаєте новину «"Загрожує світовій безпеці" - у НАТО різко висловилися в бік Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути