Ексклюзиви
середа, 12 лютого 2020 13:12

Затриманий за поданням України "Чорний Ленін" просить притулку в Росії
3

Темношкірого громадянина Латвії на прізвисько "Чорний Ленін" затримала за поданням України російська поліція. Депутат Госдуми просить для терориста притулку в РФ.

Громадянин Латвії Беннес Айо за співпрацю з терористами "ДНР" оголошений в розшук. Його затримала російська поліція
Фото: myrotvorets.center
Громадянин Латвії Беннес Айо за співпрацю з терористами "ДНР" оголошений в розшук. Його затримала російська поліція
Депутат Госдуми Сергій Шаргунов просить надати затриманому Айо тимчасовий притулок

Члена терористичного угрупування "ДНР" Бенеса Айо на прізвисько "Чорний Ленін" затримала російська поліція 11 лютого, близько 19:30, у селі Яренськ Архангельської області, повідомила агенція REGNUM з посиланням на члена КПРФ Дмитра Сараєва.

Затриманий бойовик широко відомий за свої лівацькі погляди. Громадську діяльність серед рухів лівого спрямування він почав у Латвії, уродженцем якої є. В останні роки Бенес є членом незаконних угрупувань "ДНР".

За словами Сараєва, Бенес Айо приїхав до Архангельської області, щоб узяти участь у протестах проти будівництва сміттєвого полігону в селищі Шіес, куди планують звозити тверді побутові відходи з Москви. За офіційною версією, "Чорного Леніна" заарештували за запитом України. Зараз йому загрожує депортація до країни, яка оголосила терориста в розшук.

"Він росіянин, незважаючи на те, що чорношкірий. У Прибалтиці він перебуває в розшуку. Зараз на стороні ополчення воює в ДНР. Є членом комуністичної партії ДНР. Його затримала поліція в Архангельській області на запит України. Йому загрожує видача Україні", - повідомив Сараєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сестра, у нас буйний": чорношкірий комуніст із ДНР насмішив мережу

Автор: t.me/shargunov
  Депутат Госдуми Сергій Шаргунов просить надати затриманому Айо тимчасовий притулок
Депутат Госдуми Сергій Шаргунов просить надати затриманому Айо тимчасовий притулок

У Росії з цього приводу розгортають інформаційну кампанію з метою недопущення видання Айо Україні. Зокрема, за бойовика вже "вписався" депутат Госдуми - журналіст каналу "Росія 24" Сергій Шаргунов. Він офіційно звернувся до прокурора та начальника управління МВС Архангельської області з проханням надати Айо тимчасовий політичний притулок.

"Бенес Айо - активний учасник руху "Антимайдан". І в разі передання його Україні існує реальна загроза його життю та здоров'ю", - зокрема йдеться в зверненні.

Латвійська поліція 25 січня 2016 року вперше порушила справу проти громадянина своєї країни через підозру в незаконній участі у збройному конфлікті за межами Латвії. Як зазначається, чоловік брав участь у бойових діях на території Донбасу. Його затримали після повернення до Латвії і зараз утримують під вартою.

Тоді офіційно повідомили про п'ятьох громадян Латвії, які брали участь у бойових діях на Донбасі. Це Айо Бенес, Григорій Косніковський ("Мисливець"), Валентин Мілютін ("Васьок"), В'ячеслав Висоцький ("Сєдой") та Анатолій Матюковський.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий за поданням України "Чорний Ленін" просить притулку в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути