понеділок, 26 березня 2018 20:58

Затримали українського хакера, який пограбував банки у 40 країнах

Затримали українського хакера, який пограбував банки у 40 країнах
Українець очолював злочинний хакерський синдикат. Фото: I Like News

В Іспанії затримали українського хакера. Він був главою кіберзлочинністю синдикату, який атакував 100 фінансових установ по всьому світу.

Банда нанесла більше 1 млрд євро збитків банкам в більш ніж 40 країнах світу. Використовували шкідливе програмне забезпечення, відоме як Carbanak і Cobalt, інформує Financial Times.

Банда програмувала банкомати на видачу готівки у встановлений час та проводила маніпуляції з мережами електронних платежів. Прибуток злочинці відмивали за допомогою криптовалюти.

До операції з викриття банди залучили різні органи, включаючи іспанську поліцію, Європейську банківську федерацію, банки приватного сектора і охоронні компанії, ФБР, владу Білорусі, Тайваню і Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські хакери завдали DHL збитків на €1,5 млн

34-річний українець Денис К. жив анонімно в Аліканте з дружиною і сином і був заарештований 6 березня. Зараз він знаходиться у в'язниці в Іспанії, справу буде передано до Національного суд.

За даними іспанського МВС, злочинцям вдалося організувати хакерські атаки на 300-400 банків Росії. З 50 російських банків гроші були викрадені.

Київська кіберполіція разом зі слідчими затримала 30-річного киянина, причетного до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зараз ви читаєте новину «Затримали українського хакера, який пограбував банки у 40 країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути