Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 17:56

Хакер викрадав та збував дані банківських карток
3

Кіберполіція викрила українського хакера у взламі комп’ютерів світових банків та готелів
Фото: Національна полція України
Кіберполіція викрила українського хакера у взламі комп’ютерів світових банків та готелів
Кіберполіція викрила українського хакера у взламі комп’ютерів світових банків та готелів

Київська кіберполіція разом зі слідчими затримала 30-річного киянина, причетного до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Також хакер збував різноманітне шкідливе програмне забезпечення, а його віруси використовували для отримання віддаленого доступу до комп'ютерів жертв та подальшого повного контролю над ними.

Встановили, що з 2016-го затриманий є учасником хакерського угрупування Cobalt, члени якого причетні до масових атак на різноманітні світові банки. До його обов'язків входили розробка та підтримка належної роботи експлойтів, які використовували у найрозповсюдженіших серед користувачів програмних продуктах.

Після отримання доступу до комп'ютера, зловмисник отримував персональну інформацію та банківські реквізити усіх клієнтів банку чи готелю, комп'ютер яких були уражені. Отриману інформацію продавав. Під час однієї із таких афер йому вдалося продати майже 140 тис. реквізитів банківських карток. Тоді, за попередніми підрахунками, сума гонорару становила майже $1,5 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські хакери завдали DHL збитків на €1,5 млн

Кіберполіція визначила і коло поплічників затриманого – вони перебувають у Росії. У хакера вилучили комп'ютерну техніку та флеш накопичувачі. Також виявили бази даних веб-ресурсів інтернету, до яких незаконно отримали доступ, скомпрометовані дані банківських карток, доступи до систем клієнт банків громадян країн Європи та США та сканкопії паспортів як громадян України, так і інших країн світу. Крім того, виявили облікові записи доступу до закритих хакерських форумів та різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

Жовтневий районний суд Полтави заарештував підозрюваного в організації міжнародної кібермережі Avalanche Геннадія Капканова на 2 місяці. Мережа Avalanche існувала майже 7 років. В операції по її ліквідації задіяли правоохоронців з 30 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Хакер викрадав та збував дані банківських карток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути