середа, 05 грудня 2018 10:36

Затримали главу мафії "Коза ностра"

Затримали главу мафії "Коза ностра"

В Італії поліція під час операції в Палермо затримала 45 членів сицилійської мафії "Коза ностра". Також затримали ватажка Сеттімо Мінео.

Згідно з даними італійських ЗМІ, чоловік був наступником колишнього ватажка "Коза ностри" Сальваторе Ріїни на прізвисько Звір, який помер у в'язниці в листопаді 2017-го. Мінео був обраний "хрещеним батьком" мафії в травні – на зустрічі лідерів "Коза ностри", пише La Stampa.

Як заявив глава МВС Італії Маттео Сальвини, "екстраординарна поліцейська операція демонтувала новий купол "Коза ностри". Було схоплено 49 мафіозі, причетних до випадків вимагань, підпалів і нападів.

Усім заарештованим італійським мафіозі пред'явлені звинувачення у причетності до організованої злочинної діяльності, вимаганні, незаконному носінні вогнепальної зброї та в низці інших тяжких злочинів. За інформацією слідчих, мафія останнім часом переживала складний період реорганізації, пов'язаний із тривалою відсутністю жорсткого централізованого керівництва. У результаті боси кількох кланів "Коза ностри" прийняли рішення про відновлення фігури "боса босів" ("хрещеного батька"), повноваження якого були вручені Мінео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештовані в Грузії українці оголосили голодування

Сеттімо Мінео 1982-го пережив замах з боку конкурентів, а брат Сеттімо – Джузеппе – був убитий. До цього у мафіозних розбірках загинув і інший брат Сеттімо - Антоніно.

Мінео був притягнутий до кримінальної відповідальності в рамках так званого "максі-процесу" над мафією, який тривав з 1986 до 1992-го. У результаті Сеттімо засудили до 5 років в'язниці, хоча сам він відмовлявся визнати провину.

2006-го Мінео знову був заарештований і провів 12 років в ув'язненні. Ріїна, який керував мафією навіть під час тюремного ув'язнення, високо цінував свого майбутнього наступника, передає Sky News.

Римська поліція захопила 8 вілл, незаконно побудованих мафіозним кланом Касамоніка у південно-східному передмісті столиці. Їх збираються знести бульдозерами. В операції брали участь близько 600 поліцейських. На місці були присутні мер Риму Вірджинія Раггі та міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.

Зараз ви читаєте новину «Затримали главу мафії "Коза ностра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути