вівторок, 12 січня 2021 02:26

За імпічмент Трампу голосуватимуть у середу

За імпічмент Трампу голосуватимуть у середу
Трампа звинувачують у підбурюванні до повстання. Фото: REUTERS

Демократична більшість у Палаті представників американського Конгресу голосуватиме за імпічмент президента Дональда Трампа в середу, 13 січня.

"У недавній телефонній розмові лідер (демократичної – ред.) більшості в Палаті представників Стені Хойєр сказав, що Палата проголосує на засіданні в середу за імпічмент президента Трампа", - повідомив американський телеканал CNN із посиланням на власні джерела в Конгресі.

У понеділок демократи в нижній палаті внесли резолюцію, яка передбачає імпічмент для Трампа, якщо віцепрезидент Пенс не застосує ближчими днями поправки 25 до Конституції США, яка передбачає відсторонення "недієздатного" президента від влади. Цього ж дня республіканці не підтримали ухвалення за спрощеною процедурою резолюції про необхідність застосування цієї поправки, тому голосування щодо неї заплановане на вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці заблокували швидке усунення Трампа

Лідер демократів у нижній палаті Конгресу запевнив своїх колег, що в самому Капітолії та навколо нього під час голосувань у вівторок і середу буде забезпечена посилена охорона.

Демократи ініціюють імпічмент президенту Дональду Трампу зі звинуваченнями у підбурюванні до повстання перед штурмом його прихильників Конгресу США.

Зараз ви читаєте новину «За імпічмент Трампу голосуватимуть у середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути