середа, 08 березня 2017 09:59

WikiLeaks опублікував інформацію про кіберзлочинність ЦРУ

WikiLeaks опублікував інформацію про кіберзлочинність ЦРУ

На сайті WikiLeaks виклали першу частину документів ЦРУ. Подія вважається найбільшим витоком внутрішньої інформації розвідувального управління.

Публікація під кодовою назвою Vault 7 містить в собі 8,7 тис. документів та файлів. В них міститься інформація про ізольовану внутрішню мережу Центру по кіберрозвідці в штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі, штат Вірджинія.

Зокрема, йдеться про те, що на території ФРН в консульстві США у Франкфурті-на-Майні знаходиться секретний хакерський центр ЦРУ. За даними WikiLeaks, його співробітники працюють там під дипломатичними прикриттям та мають можливість вільно пересуватися по території Євросоюзу. Консульство США у Франкфурті-на-Майні є базою ЦРУ для організації кібератак на держави Європи, Близького Сходу та Африки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦРУ розсекретило свої архіви

WikiLeaks стверджує, що ЦРУ вміє перехоплювати повідомлення месенджерів WhatsApp, Telegram та Signal до стадії шифрування. Також розвідувальне управління навчилося отримувати інформацію з камер та мікрофонів смартфонів, а також тв-приставок.

У прес-релізі говориться, що зараз фахівці ЦРУ працюють над пошуком вразливостей, які невідомі розробникам.

Розвідувальне агентство зацікавлене операційною системою iOS, так як вона популярна серед політичних, дипломатичних та бізнес-еліт.

Посольство Еквадору не позбавлятиме притулку засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Раніше Ассанж відступився від обіцянки повернутися до США у разі звільнення організаторки масштабного витоку секретних матеріалів Челсі Меннінг. За словами адвокатів Джуліана, насправді він вимагав лише вибачень перед колишнім військовим аналітиком.

Зараз ви читаєте новину «WikiLeaks опублікував інформацію про кіберзлочинність ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути