середа, 05 серпня 2020 07:23

Вибух у Бейруті: кількість жертв зростає

Вибух у Бейруті: кількість жертв зростає
Число жерт вибуху в портовій зоні Бейруту продовжує зростати. Фото: Reuters

У Бейруті продовжує зростати кількість постраждалих від вибуху в портовій зоні. Є офіційно підтверджені дані про 78 загиблих.

Про це з посиланням на МОЗ Лівану повідомляє Інтерфакс.

За даними міністра охорони здоров'я Лівану Хамада Хасана, 78 людей загинули, майже 4 тис. осіб дістали поранення різного ступіню. Він зазначив, що багатьох людей важають зниклими без вісті. Раніше повідомлялося про 67 загиблих і 3,6 тис. поранених.

У свою чергу, прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що, щонайменше, один австралієць загинув в результаті вибуху в Бейруті, а будівля австралійського посольства значно постраждала.

"Жахливі сцени з Бейрута після великого вибуху. Наші серця звернені до тих, кого втягнули в цю трагедію. Австралія готова надати підтримку всім постраждалим", - написав Моррісон в Твіттері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два корабля з України могли постраждати від вибуху в Бейруті

Крім того, в результаті інциденту декілька миротворців Тимчасових сил ООН в Лівані (UNIFIL) отримали поранення, повідомило командування місії в Твіттері.

Президент Лівану Мішель Аун заявив, що причиною потужних вибухів в портовій зоні Бейрута стали 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої митними службами, які зберігалася на складі.

Міністр внутрішніх справ Лівану Райян аль-Хасан в ефірі телеканалу "аль-Джадід" також оголосила версію про вибух селітри, додавши, що цей вантаж зберігався на складі в порту з 2014 року.

Напередодні у районі порту в столиці Лівану Бейрута стався потужний вибух. За попередніми даними, багато людей постраждало. По всьому місту вибиті вікна, перевернуті автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Вибух у Бейруті: кількість жертв зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути