понеділок, 12 квітня 2021 12:41

Вибух на ядерному об'єкті зі збагачення урану: Іран звинувачує Ізраїль

Вибух на ядерному об'єкті зі збагачення урану: Іран звинувачує Ізраїль
У Тегерані інцидент назвали "ядерним тероризмом". Фото: pixabay.com

Іран офіційно звинуватив Ізраїль у причетності до аварії на ядерному об'єкті зі збагачення урану в Натанзі. У країні заявили, що залишають за собою право вжити заходів у відповідь.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф повідомив, що вже встановили особу, яка спровокувала аварію на об'єкті. У Тегерані інцидент назвали "ядерним тероризмом", пише Reuters.

"Сіоністи хочуть помститися за наш прогрес у знятті санкцій. Вони публічно заявили, що не допустять цього. Але ми помстимося сіоністам", - заявив Заріф.

Раніше ізраїльські ЗМІ з посиланням на внутрішню розвідку повідомляли, що подія в Натанзі стала результатом ізраїльської кібератаки. Ізраїль не підтверджує і не заперечує свою відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран назвав умову для виконання ядерної угоди

У неділю сильний вибух повністю зруйнував незалежну та добре захищену внутрішню енергосистему на іранському об'єкті зі збагачення урану в Натанзі. Для відновлення виробництва може знадобитися не менше 9 місяців.

Вибух в Натанзі стався через тиждень після того, як США й Іран узяли участь у переговорах у Відні, спрямованих на відродження ядерної угоди 2015 року. Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї тоді заявив, що США повинні скасувати всі санкції.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на ядерному об'єкті зі збагачення урану: Іран звинувачує Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути