четвер, 08 квітня 2021 04:03

Втрачає чутливість і кашляє. Здоров'я Навального погіршилось

Втрачає чутливість і кашляє. Здоров'я Навального погіршилось
26 лютого Навального етапували зі СІЗО "Матроська Тиша" до колонії у Володимирській області.Фото: Reuters

Здоров'я засудженого російського опозиціонера Олексія Навального, який продовжує голодування у виправній колонії, погіршується.

Навальній втрачає чутливість в руках і кашляє. "Він погано виглядає і погано себе почуває", - розповіла адвокатка Ольга Михайлова. За її словами, зараз опозиціонер важить "близько 80" кілограмів, повідомляє AFP.

Навальний зі зростом 189 сантиметрів важив 93 кілограми, коли прибув до колонії суворого режиму в минулому місяці.

"Його ніхто лікувати не збирається", - додала Михайлова. Адвокати і прихильники Навального вимагають перевести його до "нормального" медзакладу, однак офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков вважає, що політик не має права на будь-яке особливе лікування.

Адвокат Навального Вадим Кобзєв додав, що 44-річний опозиціонер за день втрачає близько кілограма. За його словами, політик спершу відчував біль під час ходьби, а зараз скаржиться також на оніміння рук, біль в спині і втрату чутливості в ногах.

"Діагноз, який йому озвучили після МРТ - дві хребетні грижі і протрузія міжхребцевого диска. Позавчора температура була 39, сьогодні десь 37-37,2, але вона коливається. У нього була втрата чутливості ніг, тепер ще почалася втрата чутливості рук, при ходьбі він відчуває біль", - сказав захисник у коментарі для "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального в колонії повільно вбивають

Він додав, що Навальний продовжуватиме голодування, поки до нього не допустять лікуючого лікаря. Від запропонованого фельдшером колонії лікування він відмовляється.

"Фельдшер наполягає на лікуванні його диклофенаком і нікотиновою кислотою. Ми проконсультувалися з його лікарем, який дав висновок, що це лікування не тільки не ефективно, але може погіршити його стан", - пояснив Кобзєв.

26 лютого Навального етапували зі СІЗО "Матроська Тиша" до колонії у Володимирській області.

Виправна колонія №2 - це одна з найбільш режимних зон, так звана "червона". Тут правлять не арештанти (як на "чорних" зонах), а "адміністрація, ну і ув'язнені, яких ця адміністрація використовує, як рабів".

Зараз ви читаєте новину «Втрачає чутливість і кашляє. Здоров'я Навального погіршилось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути