Ексклюзиви
вівторок, 13 липня 2021 12:04

Встановили причину різкого сплеску світового голоду

Встановили причину різкого сплеску світового голоду
Понад 45 млн дітей виснажені або занадто худі. Фото: pixabay.com

Близько десятої частини населення планети потерпає від голоду. Торік недоїдали майже 811 млн людей. Найсильніше зростання голоду припало на Африку, де поширеність недоїдання - 21%.

Хоча голод почав посилюватися з середини минулого десятиліття, у багатьох частинах світу жорстоку рецесію викликала саме пандемія. 2020 року голод різко зріс як в абсолютному, так і в пропорційному вираженні, повідомили в дитячому фонді ЮНІСЕФ. Торік він становив 9,9%, а 2019-го - 8,4%.

"Світові доведеться докласти величезних зусиль, щоб виконати свою обіцянку покінчити з голодом до 2030 року", - заявили в організації.

Коронавірус поставив під загрозу доступ до продовольства. Понад 2,3 млрд осіб, а це майже 30% світового населення, не мають постійного доступу до повноцінного харчування. За рік цей показник підскочив більше, ніж за попередні п'ять років.

2020-го понад 149 млн дітей у віці до п'яти років мали затримку в розвитку або були занизькі для свого віку. Понад 45 млн - виснажені або занадто худі. При цьому майже 39 млн мають зайву вагу.

Понад половина всіх, хто недоїдає, а це близько 418 млн осіб, проживають в Азії, більш як третина - 282 млн - в Африці. Ще 60 млн - у Латинській Америці й Карибському басейні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щохвилини від голоду помирає більше людей, ніж від Covid-19 - ООН

Чотири країни світу охопив голод, а жителі ще 43 держав балансують на його межі. Низка країн потребують гуманітарної допомоги. Якщо два роки тому на межі голоду перебували 27 млн людей, цьогоріч їхня кількість зросла на 14 млн. Голод посилився через конфлікти, зміни клімату та економічне потрясіння. Зокрема, відбулося різке зростання цін на основні харчові продукти.

Зараз ви читаєте новину «Встановили причину різкого сплеску світового голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути