Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 11:22

Вперше за 100 років ведмідь загриз людину

Вперше за 100 років ведмідь загриз людину
Бура медведиця Маша в вольєрі в Ведмежому лісі Мюріц, в Німеччині. В цьому притулку для живуть 15 хижаків / Getty Images

Тіло 57-річного чоловіка знайшли в словацьких Низьких Татрах. Його загриз бурий ведмідь. Це перший такий випадок в Словаччині за останні 100 років.

Тіло чоловіка розшукували члени родини й поліція. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидата в губернатори розкритикували за використання ведмедя в кампанії

Чоловік йшов стежкою, яку рідко використовують, у Банській долині, недалеко від села Ліптовська Лужна, що за 85 км на південь від польського Закопаного.

Експерти з Інституту судової медицини коледжу в місті Мартіні підтвердили, що чоловік помер в результаті ран, нанесених ведмедем. У нього, серед іншого, перегризене горло, розірване обличчя, рани тіла, зламані пальці й рука.

Місцеві зізнаються, що ведмедів часто можна побачити в районі, де знайшли жертву. Однак досі нападів на людей не було. Лісники попереджають, що через сезон розмноження ведмеді, які шукають собі пару, можуть бути навіть небезпечнішими, ніж зазвичай.

Принца Емануеля з правлячої династії князів Ліхтенштейну звинувачують у вбивстві найбільшого ведмедя в Євросоюзі. Тварина жила в Румунії. У березні принц отримав дозвіл від міністерства довкілля Румунії вбити ведмедицю. Та нападала на фермерські господарства в комуні Ождула в Трансільванії. Проте замість ведмедиці Емануель застрелив 17‑річного бурого ведмедя Артура. Хижак жив на безлюдній території, що охороняється, і кілька років був під наглядом екологів. За вбивство ведмедя принц заплатив €7 тис. Триває розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 100 років ведмідь загриз людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути