Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2018 13:53

Вражаюче відео урагану вдалося зняти з космосу
6

НАСА показало відео урагану Лейн, який насувається на Гаваї. Зафіксувати ураган вдалося на камеру, яку прикріпили до Міжнародної космічної станції під час її польоту над Тихим океаном 22 серпня.

Лейн наблизиться до Гавайських островів у четвер 23 cерпня. До суботи вируватиме там, - передбачили в Центральному тихоокеанському ураганному центрі в Гонолулу, штат Гаваї, США. - У небезпеці деякі райони, до яких ураган наблизиться найближче. Про це пише Mirror.

У соціальних мережах з'явились фотографії місцевих жителів, які готуються до урагану. Люди скуповують будівельні матеріали та продовольчі товари.

На фотографіях можна побачити пусті полиці супермаркету Волмарт у Гонолулу.

"Розкупили все: від консервованого тунця до корму для собак. Люди відштовхували одне одного, щоб забрати останні пачки локшини", - розповів очевидець Reuters.

"Там нічого немає", - сказав один із покупців, виходячи з магазину.

Довгі черги автомобілів вишикувалися до АЗС.

Фото урагану Лейн зробили 22 серпня
Фото: Mirror
Зафіксувати ураган вдалося на камеру, яку прикріпили до Міжнародної космічної станції під час її польоту над Тихим океаном 22 серпня
Люди лишили пусті полиці в супермаркеті Волмарт в Гонолулу
Розкупили все: від консервованого тунця до корму для собак - очевидець
Люк Ямануха завантажує фанеру в свою вантажівку

Очікують, що швидкість вітру під час урагану сягатиме 250 км/год. До 50 см опадів випадуть на острови. Це викличе великі повені та зсуви.

"Президент глибоко стурбований долею всіх гавайців. Він доручив Федеральному агентству з управління в надзвичайних ситуаціях і представникам влади залишатися в тісній координації з державою", - сказала Сара Сандерс, прес-секретар Білого дому.

Кораблі та підводні човни ВМС США на Гаваях залишили порт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потоп у Києві показали з космосу

"Я закликаю наших жителів і гостей серйозно поставитися до цієї загрози та бути готовими до наслідків", - сказав Девід Ярмі, губернатор Гаваїв.

Найпотужнішим штормом на Гаваях був ураган Інікі, який стався у вересні 1992-го. Він убив 6 людей і пошкодив або зруйнував понад 14 000 будинків.

Зараз ви читаєте новину «Вражаюче відео урагану вдалося зняти з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути