Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 14:32

Властивість Google Chrome допомогла прибрати пластик в океані

Властивість Google Chrome допомогла прибрати пластик в океані
Компанія використовує сервіс ECO Bali для переробки пластику. Фото: Pixabay

Пошукову систему, яка допомагає очистити океан, створила нідерландська організація із захисту довкілля Ocean Cleanup Group.

Розширення працює як Google, і чим більше пошукових запитів здійснює користувач, тим доречніші рекламні оголошення відображаються, повідомляє Forbes.

Різниця між двома браузерами - в тому, що Ocean Cleanup Group отримує частину суми, яку платить рекламодавець, і фінансує операції з очищення океану. Проєкт з'явився з ідеї "допомогти кожному творити зміни з власних осель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям надсилають додому сміття, яке вони залишили в парку

"Ви постійно чуєте і бачите новини про це, але споглядання на власні очі оживило щось у мені", - зазначив один із засновників Майк Пауел.

Він використав свої заощадження та технічні навички для розробки двигуна OCG. За три місяці команда вивезла понад 126 тонн пластмаси завдяки 100 тисячам користувачів пошукової системи. Ocean Cleanup Group розпочала операцію з очищення океану на острові Балі в Індонезії та планує розширюватися по усій Південно-Східній Азії. Для цього команда найняла та тренувала місцеві громади, щоб сформувати бригади прибиральників. За кожні три пошукові запити користувача розширення така група очищувальників може витягнути та переробити один поліетиленовий пакет.

OCG має склад, куди привозять усю зібрану пластмасу. Потім її розділяють за видами — пляшки, хірургічні маски, поліетиленові пакети тощо. Компанія використовує сервіс ECO Bali для переробки, але вони сподіваються незабаром розпочати переробку всіх пластмас самостійно. Організація також співпрацювала з місцевими організаціями та центрами для порятунку морських тварин, наприклад морських черепах, які постраждали від пластмасових відходів.

Згідно з результатами дослідження, тисячі тонн пластику в морях і океанах поширюють смертельно небезпечні хвороби. Вони потрапляють всередину морських тварин і риб, звідки проникають у харчовий ланцюжок. Учені стверджують, що пластикове сміття в океані може заражати риб та інші живі організми, які людина вживає в їжу, на зразок креветок і устриць.

Зараз ви читаєте новину «Властивість Google Chrome допомогла прибрати пластик в океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути