пʼятниця, 04 червня 2021 10:04

Влада США планує наступ на російських хакерів - ЗМІ

Влада США планує наступ на російських хакерів - ЗМІ
Білий дім розглядає кібератаки РФ як загрозу національній безпеці. Фото: pixabay.com

Влада США вважає кібератаки на американські компанії загрозою національній безпеці. Білий дім використовує спецслужби для стеження за іноземними злочинцями та планує операції проти зловмисників усередині Росії.

В уряді вивчають можливість наступальних кібероперацій проти російських хакерів, повідомляє NBC News із посиланням на власні джерела.

"Десь наприкінці минулого року всі вирішили, що часті напади піднялися до рівня національної загрози", - заявив кіберексперт з центру стратегічних і міжнародних досліджень Джеймс Льюїс.

Агентство національної безпеки почало стежити за злочинними хакерськими групами після зростання числа атак на лікарні та місцеві органи влади влітку 2019-го. Чиновники уточнюють, що збір розвідданих ставить країну у вигідніше становище. Це дасть Америці перевагу, якщо президент США Джо Байден накаже "завдати удару".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США вимагає від РФ зупинити кібератаки

Один з найбільших світових постачальників м'ясної продукції, американська компанія JBS SA, зупинила виробництво по всьому світу через кібератаки, які пов'язують з російськими хакерами. Раніше російські хакери атакували приватний газопровід. Після потужної хакерської атаки на компанію Colonial Pipeline Байден видав указ про посилення кібербезпеки, який передбачає взаємодію урядових структур і приватного сектору.

Зараз ви читаєте новину «Влада США планує наступ на російських хакерів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути