пʼятниця, 20 листопада 2020 12:16

Влада підвищить пенсійний вік

Влада підвищить пенсійний вік
Ілюстративне фото. Літня китайка йде вздовж залізниці в провінції Хейлуньцзян, 24 жовтня 2015-го / Reuters

Влада Китаю підвищить пенсійний вік відповідно до довгострокового плану розвитку економіки. Про це без подробиць повідомили державні органи.

2018-го майже 250 млн із 1,4 млрд жителів Китаю мали вік понад 60 років. Це 17,8% населення. До 2053-го кількість літніх китайців може перевищити 33%. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення Землі перестане зростати до 2100 року

Китайське інформаційне агентство "Сіньхуа" повідомляє, що уряд планує поступово підвищувати пенсійний вік. Подробиць не розголошують, але урядовий звіт спричинив дискусії та обурення серед китайців.

Понад 40 років пенсійний вік у країні залишається незмінним - 60 років для чоловіків і 55 для жінок, державних службовців і офісних працівників. Пропозиція Пекіну підвищити пенсійний вік 2013-го спричинила невдоволення громадян.

"Пізніший вихід на пенсію - неминучий. Якщо поїдете за кордон, то виявите, що люди за 60 років - працюють. Це нормально", - написала державна газета Securities Times.

Китай стикається з "демографічної бомбою сповільненої дії", адже старіюче населення весь час зростає, а робоча сила зменшується. Частково це наслідки політики однієї дитини, яка діяла майже 40 років, поки не була скасована 2016-го. За прогнозами, дефіцит пенсійного фонду Китаю за незмінного віку виходу на пенсію може стати критичним 2035 року.

Зараз ви читаєте новину «Влада підвищить пенсійний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути