понеділок, 12 липня 2021 04:29

Влада Литви відмовилася видати Білорусі Тихановську

Влада Литви відмовилася видати Білорусі Тихановську
Фото: Світлана Тіхановська / Facebook.com

Влада Литви відмовилася видати Білорусі опозиційного лідера Світлану Тихановську. Про це в неділю, 11 липня, заявив генпрокурор Білорусі Андрій Швед, передає Белта.

"Дійсно, прийшли документи, вже офіційно можу підтвердити, про відмову Литви в її видачі, але в них немає ніякого мотивування, на підставі чого вони нам відмовили - тобто правових підстав ми в цьому не побачили", - сказав він.

Він нагадав в інтерв'ю, що зараз в Литві знаходяться білоруські опозиціонери, проти яких в країні порушено кримінальні справи.

"У нас дуже хороші результати роботи в цьому напрямку з російськими колегами, за що ми їм дуже вдячні", - підкреслив Швед.

Тихановська поїхала в Литву після минулорічних в серпні 2020 року виборів президента, після яких почалися протести. У Білорусі щодо неї, а також деяких інших членів опозиції порушили кримінальні справи, зокрема про екстремізм і спроби повалення влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь летить у прірву - Тихановська готова до переговорів з Лукашенком

На початку липня МЗС Литви надало офіційний статус представництву лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, який працює у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Влада Литви відмовилася видати Білорусі Тихановську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути