вівторок, 08 вересня 2020 09:47

Викрадення Марії Колеснікової: що відомо про місцезнаходження соратниці Тихановської

Викрадення Марії Колеснікової: що відомо про місцезнаходження соратниці Тихановської
Марія Колесникова намагалася незаконно залишити територію Республіки Білорусь, але її було затримано на кордоні. Фото: facebook.com/maria.kalesnikava

Членкиня координаційної ради Марія Колесникова пройшла прикордонний контроль і поїхала в бік України.

Про це TUT.BY розповів офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

"8 вересня, на початку п'ятої ранку, члени координаційної ради Антон Родненков, Іван Кравцов та Марія Колесникова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" і поїхали в бік України", - повідомив Бичковський.

Телеканал "Білорусь 1" у своєму Telegram-каналі повідомив, що Антон Родненков і Іван Кравцов цієї ночі втекли за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення Колеснікової: Білорусі надійшов перший сигнал з Європи

"Зараз вони перебувають на території України. Їхня колега Марія Колесникова намагалася незаконно залишити територію Республіки Білорусь, але була затримана на кордоні", - йдеться в повідомленні. Також повідомляють про проведені з українською стороною пошуки Антона Роднєнкова і Івана Кравцова.

Білоруське телебачення також опублікувало відеозвернення Івана Кравцова, яке, як стверджують було виявлено на мобільному телефоні одного з тих, хто виїхав з країни. На відео Іван Кравцов каже, що вирішив залишити територію Білорусі і зараз разом з Марією Колесниковою перетинатиме кордон.

Інтерфакс із посиланням на державне білоруське агентство "Белта" повідомляє, що під час перетину кордону Колесникову затримали ще в Білорусі. За цією інформацією, виїхати змогли лише Родненков і Кравцов. "Зараз вони перебувають на території України", — йдеться в повідомленні.

У Держприкордонкомітеті не змогли підтвердити цю інформацію, повторивши, що прикордонний контроль пройшли всі троє.

7 вересня невідомі в центрі Мінська посадили Марію Колесникову в мікроавтобус із написом "Связь" і відвезли в невідомому напрямку. Також на зв'язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов. Пізніше стало відомо, що у квартирі Івана Кравцова працівники ДФР КГК провели обшук.

Зараз ви читаєте новину «Викрадення Марії Колеснікової: що відомо про місцезнаходження соратниці Тихановської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути