пʼятниця, 29 січня 2021 13:12

"Використання штучного інтелекту й роботів-вбивць неминуче", - полковник армії США

"Використання штучного інтелекту й роботів-вбивць неминуче", - полковник армії США
Робот-термінатор із однойменного фільму / Getty Images

За даними "Комісії національної безпеки зі штучного інтелекту" США, в Америки є моральний обов'язок створювати роботів-убивць зі штучним інтелектом, бо країна не може ризикувати відставати в гонці озброєнь проти Росії та Китаю.

Про це під час дводенної дискусії 25-26 січня заявив у Вашингтоні заступник голови комісії, полковник Роберт Ворк, пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект виконає пісню голосом зірки, яка померла 25 років тому

Він сказав, що зброя, якою керує штучний інтелект, робитиме менше помилок під час боїв, що знижує ймовірність інцидентів з дружнім вогнем і мінімізує втрати серед військових. Ворк вважає, що штучний інтелект неминуче використовуватимуть у майбутніх війнах як національні держави, так і терористи.

"Використання штучного інтелекту неминуче. Машина може сприймати, ухвалювати рішення і діяти швидше в складнішому середовищі та з більшою точністю, ніж людина. Це конкурентна перевага в будь-якій галузі", - заявила комісія.

Директор "Об'єднаного центру штучного інтелекту", генерал-лейтенант Джон Шанахан, заявив, що конкуренти Америки просуваються з системами озброєння, керованими штучним інтелектом, а також так званими роботами-вбивцями.

Виступаючи перед "Національною службою оборони", він сказав, що Росія показала готовність ігнорувати міжнародні етичні норми та розробляти системи, які створюють дестабілізуючі ризики для міжнародної безпеки.

Він попередив, що Москва вже використовує штучний інтелект для підтримки глобальних кампаній дезінформації та розробки систем озброєнь, які можуть працювати без контролю людини.

"Коли захищаєтеся від рою дронів, то може знадобитися, щоб людина прийняла перше рішення, але не впевнений, що будь-хто зможе позмагатися у швидкості зі штучним інтелектом", - сказав американський генерал Джон Мюррей.

Генерал Нік Картер підрахував, що до 2030-го в британській армії може бути до 30 тис. роботів, які працюють разом з військовими. Однак він наполягає, що люди завжди ухвалюватимуть остаточне рішення, чи відкривати вогонь. Але, можливо, з часом не всі гравці дотримуватимуться цього правила. Тоді штучний інтелект спалахне по-справжньому.

Тим часом виробник секс-роботів RealDoll повідомив, що їх моделі незабаром будуть здатні розпізнавати обличчя клієнтів. Компанія з базою в Каліфорнії використовує штучний інтелект для виробництва одних з найреалістичніших секс-ляльок і роботів у світі.

Зараз ви читаєте новину «"Використання штучного інтелекту й роботів-вбивць неминуче", - полковник армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути