четвер, 13 серпня 2020 10:50

"Викинули з машини й побили" - у Білорусі затримали журналіста Радіо Свобода

"Викинули з машини й побили" - у Білорусі затримали журналіста Радіо Свобода
У Білорусі побили й затримали журналіста Радіо Свобода з дружиною. Фото: РАдіо Свобода

У Мінську силовики затримали політичного оглядача Білоруської служби Радіо Свобода Віталія Циганкова і його дружину Ольгу.

"Машину зупинив працівник ДАІ, вимагав вийти. Враховуючи всі події, коли людей витягують із машини, б'ють і затримують, я відмовилася. Я сказала, що покажу документи з машини. На це працівник ДАІ дуже різко зреагував, почав опускати скло, бити по машині, приставив пістолет через вікно до моєї голови і вимагав вийти. Я, незважаючи на це, поїхала вперед. Нас оточили кілька автомобілів ДАІ, Віталія викинули з машини, побили, поклали на асфальт. Зараз ми перебуваємо в Московському райвідділі внутрішніх справ", - в інтерв'ю Радіо Свобода розповіла Ольга Циганкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: IT-компанії погрожують виїхати з країни

Білоруський правозахисний центр "Весна" уточнює, що Віталія й Ольгу Циганкових затримали біля медичного університету під час акції медиків. У ході акції понад 130 медпрацівників у білих халатах зібралися на проспекті Дзержинського з плакатами "Лікарі проти насильства" і "Зупиніть насильство".

У Білорусі відкрили справу щодо двох затриманих у Мінську громадян України, волонтерів благодійної організації "Схід SOS" Костянтина Рєуцького і Євгенія Васильєва.

Зараз ви читаєте новину «"Викинули з машини й побили" - у Білорусі затримали журналіста Радіо Свобода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути