вівторок, 05 липня 2022 07:17

Військові кораблі Китаю та РФ увійшли в прилеглі води Японії

Військові кораблі Китаю та РФ увійшли в прилеглі води Японії
Японські офіційні особи регулярно протестують проти присутності кораблів китайської берегової охорони у водах поблизу островів. Фото: pixabay.com

Китайський військовий корабель проплив поблизу спірних із Японією островів у Східно-Китайському морі.

Токіо висловив Пекіну офіційний протест, повідомляє Japan Today. У Японії острови називають Сенкаку, а в Китаї відповідно Дяоюйдао.

"Ми висловили серйозну стурбованість і протест китайській стороні дипломатичним шляхом. Закликаємо Пекін не допустити повторення подібних інцидентів", – заявив заступник головного секретаря японського уряду Сейдзі Кіхара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні не потрібно зараз боятися Китаю – Буданов

Японські офіційні особи регулярно протестують проти присутності кораблів китайської берегової охорони у водах поблизу островів. Фрегат повітряно-морських сил Китаю помітили у прилеглих водах Японії на північний захід від одного з контрольованих Токіо островів.

У понеділок у прилеглих водах спірних островів також побачили й російський військовий корабель. Прилеглими водами в міжнародному морському праві заведено вважати 12-мильну смугу, що простягається за межі територіальних вод.

Китай підтримує Росію в повномасштабному вторгненні в Україну. Підтримка зберігається, попри заяви Пекіна про намір зберігати нейтралітет у цій ситуації.

Водночас китайський міністр оборони Вей Фенхе заявляв, що Пекін не допомагав Росії зброєю у війні проти України. За словами міністра, китайсько-російські відносини є "партнерством, а не союзом" і вони не спрямовані проти будь-якої третьої країни.

Зараз ви читаєте новину «Військові кораблі Китаю та РФ увійшли в прилеглі води Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути