понеділок, 04 березня 2019 10:14

Війни не буде: Трамп майже домовився з Китаєм

  Дональд Трамп і Сі Цзіньпін. Фото: golos-ameriki.ru
Дональд Трамп і Сі Цзіньпін. Фото: golos-ameriki.ru

Сполучені Штати Америки і Китай знаходяться на фінальній стадії укладення торговельної угоди. Про досягнення остаточної домовленості може бути оголошено вже в кінці березня.

Пекін пропонує знизити мита та інші обмеження на американську сільськогосподарську та хімічну продукцію, а також на продукцію автомобільної промисловості, пише obozrevatel.com.

Вашингтон розглядає можливість зняття "більшої частини, якщо не всіх" торгових обмежень, введених в 2018 році щодо китайських товарів.

Про досягнення домовленості між двома країнами може бути оголошено на зустрічі лідерів США і Китаю – Дональда Трампа і Сі Цзіньпіна. Відповідна зустріч може відбутися вже 27 березня.

Китай має намір прискорити зняття обмежень щодо іноземного володіння автомобілебудівними компаніями, а також швидше знизити мита на імпортовані автомобілі. Пекін планує нарощувати обсяги закуповуваних у Вашингтона товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про причину дострокового завершення переговорів між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином

Радники президента США Дональда Трампа з економіки проводять кампанію за швидке вирішення торгового конфлікту між Вашингтоном і Пекіном. Американський лідер має намір укласти торговельну угоду з Китаєм якомога швидше, щоб нормалізувати обстановку на американських ринках. Індекс S&P 500 впав на 8% відтоді, як Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на грудневому саміті G20 в Аргентині домовилися відкласти до березня 2019-го введення нових обопільних торговельних тарифів.

Зараз ви читаєте новину «Війни не буде: Трамп майже домовився з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути